Afbeelding
Pedro Sluiter

Echtpaar Van Heerde-Hersevoort viert briljanten huwelijksfeest

· leestijd 1 minuut Algemeen

ZWOLLE – Rikus van Heerde en Tea Hersevoort waren op dinsdag 29 november 65-jaar getrouwd. Burgemeester Henk Jan Meijer ging bij het echtpaar op bezoek om het persoonlijk te feliciteren.

Taetske Hersevoort, roepnaam Tea, is geboren op 26 oktober 1927 in Zwolle aan boord van ‘De Eben Haezer’. Het schip lag nabij het kerkbruggetje aan het Groot Wezenland. In haar schooltijd heeft ze ingewoond bij haar oma (Beppe) in de Enkstraat. Er was toen nog geen schippersinternaat. Na de oorlog ontmoet zij een jongen die terugkwam uit het concentratiekamp. In 1950 verloofde zij zich met Hendrikus van Heerde, roepnaam Rikus, geboren op 31 juli 1926 in Zwolle. Op donderdag 29 november 1951 trouwden zij in de Zuiderkerk.

In hun huwelijkstijd was Tea huisvrouw en werkte Rikus in de elektrotechniek, eerst in een elektrotechnisch bedrijf. Na in militaire dienst te zijn geweest, heeft hij gewerkt bij elektriciteitsmaatschappij IJsselcentrale nog aan de Weteringkade. In 1952 is hij te werk gesteld aan de nieuwbouw van de IJsselcentrale in Harculo waar ze ook een dienstwoning kregen. In 1985 gaat Rikus met vervroegd pensioen en het gezin Van Heerde verhuist daarna naar de Van Harenmarke in Zwolle-Zuid.

In het huwelijk zijn drie zonen geboren die allen getrouwd zijn. Het echtpaar heeft

zes kleinkinderen, vijf achterkleinkinderen en er is er een op komst. De echtelieden hebben veel gefietst en gezwommen. Tea Van Heerde is lid van de canastaclub en puzzelt veel. Rikus van Heerde mag graag sportvissen en op de computer werken. Het echtpaar is goed gezond en geniet van een prettig leven.

Afbeelding
Feestelijke opening kleinschalige kledingwinkel als onderdeel van re-integratieproces Algemeen 17 apr, 17:50
Wethouder Dorrit de Jong probeert de 96-jarige Ger Bos te beschermen tegen de regen.
Ook Zwolle heeft nu eigen ANWB AutoMaatje Algemeen 17 apr, 17:37
Afbeelding
Genieten van slotpresentatie tijdens Klarinetweekend in Zwolle Algemeen 17 apr, 16:59