Stadkamer organiseert voorleesactiviteiten

· leestijd 1 minuut Algemeen

Stadkamer bruist tijdens De Nationale Voorleesdagen 2017. Tijdens deze dagen wordt het voorlezen aan kinderen die zelf nog niet kunnen lezen gestimuleerd. Van woensdag 25 januari tot en met zaterdag 4 februari organiseert Stadkamer voorleesactiviteiten in de Bibliotheek.

Voorlezen is leuk, maar ook heel nuttig. Onderzoek wijst uit dat kinderen die worden voorgelezen beter scoren op school. Ze hebben een grotere woordenschat en zijn beter in het verwoorden van emoties. Speciaal voor baby’s, peuters en kleuters zijn er de Nationale Voorleesdagen. Tijdens deze dagen staat het voorlezen aan kinderen, die zelf nog niet kunnen lezen, centraal. Zo worden kleintjes grote lezers!

60 locaties in Zwolle
Woensdagochtend 25 januari starten De Nationale Voorleesdagen met het voorleesontbijt. Bekende Nederlanders en plaatselijke bekendheden halen hun talent uit de kast en lezen voor uit De kleine walvis van Benji Davies, het prentenboek van het jaar. In Zwolle gebeurt dit op maar liefst 60 peuterspeelzalen, kinderdagverblijven en groepen 1 en 2 van basisscholen. Henk Jan Meijer, burgemeester van Zwolle, leest woensdagochtend ook voor.

Activiteiten
Naast het voorleesontbijt organiseert Stadkamer meer activiteiten. Ga bijvoorbeeld naar zwembad De Vrolijkheid waar De kleine walvis wordt voorgelezen en waar je waterspelletjes kunt doen. Of luister en doe mee met het stoere meisje Loet, tijdens een voorleesvoorstelling van Ruth Bakker. Voor meer informatie over de activiteiten: lezenenlenen.stadkamer.nl

Blijven stimuleren
Stadkamer ondersteunt ouders ook graag bij het voorlezen ná deze dagen, met bijvoorbeeld het vinden van een fantasierijk prentenboek uit onze collectie. De medewerkers van Stadkamer zoeken graag mee naar een boek dat past bij jouw kind! Wil je graag lid worden? Voor kinderen tot en met 17 jaar kost dat niets. Tijdens de Nationale Voorleesdagen is dat extra leuk want je kind (van nul tot zes jaar) ontvangt dan een leuke attentie.

Afbeelding
Met een Kerstboom op de Grote Markt en lichtbeeldentour is Zwolle klaar voor de Kerst Algemeen 18 uur geleden
Afbeelding
Ossenmarktsteeg in een nieuw licht met lichtkunstproject 'Tussendoortje' Algemeen 23 uur geleden
Afbeelding
Leerlingen van Thorbecke treden op met zelfgemaakte gitaren Nieuws Ingezonden 7 dec., 15:16