Afbeelding
Eigen foto

Theatersportgroep PeperDus speelt De Harold

· leestijd 1 minuut Algemeen

BINNENSTAD – De Zwolse theatersportgroep PeperDus speelt op vrijdag 31 maart om 20.00 uur De Harold in het theater Goudsteeg 21.

“De Harold is een Amerikaanse vorm van een long-form improvisatievoorstelling”, legt Sarah Rooseboom, voorzitter van PeperDus uit. “Als theatersportgroep spelen we wedstrijden met veel korte games. De Harold is anders. Het is meer een voorstelling, gebaseerd op een thema, waarbij alles met elkaar te maken heeft.” Voorafgaand aan het optreden kan het publiek kiezen uit drie thema’s. Dan spelen de twaalf spelers de opening, die elementen zal bevatten die ook in de volgende scenes weer worden gebruikt. Rooseboom: “De scenes zijn weer losstaand, maar hebben altijd weer met het thema van deze avond te maken. Het zijn puzzelstukjes die allemaal weer verbinden.”

Anders dan de wedstrijden die PeperDus anders speelt tegen andere theatersportgroepen, kent De Harold geen wedstrijdelement, er komen geen rechters aan te pas en er worden geen punten verdeeld. “We hebben soms gastdocenten”, verklaart de voorzitter de keuze voor De Harold. “Eén stelde voor een leuke voorstelling met ons te maken. Zij kwam met het idee van De Harold. Erg leuke en, ik denk, uniek voor Zwolle. Voor ons is het ook spannend, omdat we deze vorm nooit hebben gespeeld. Improviseren kunnen we wel, maar het houden aan een vaste volgorde is voor ons lastiger. PeperDus bestaat uit zeer diverse spelers die ervaring hebben van vijftien jaar tot een aantal maanden. Ik verwacht een heel dynamische voorstelling met medewerking van Remco Ledder op basgitaar en Allard de Bruijne op keyboard.”

Zie voor meer informatie of het bestellen van kaarten www.peperdus.nl.

Huidige podcast host Annelynn en voormalig podcast host Sjoerd samen op de foto.
De podcast Gedachtebaas is genomineerd voor de landelijke 'Helemaal Humanitas Prijs'! Jij kan stemmen! Nieuws Ingezonden gisteren
De Mannenschuur maakte gebruik van het VSBfonds.
Speeddaten met VSBfonds voor financiering sociale projecten in Overijssel Algemeen 17 mei, 09:30
Afbeelding
Laatste weekend om SCHULD in Zwolle te zien Nieuws Ingezonden 17 mei, 09:10