Afbeelding

Zwollenaar Patrick Carelsz maakt korte film ‘Schuld’

· leestijd 2 minuten Algemeen

ZWOLLE – De jonge regisseur Patrick Carelsz uit Zwolle brengt met zijn korte film ‘Schuld’ op komische wijze zijn visie op het economisch verkeer in beeld. ‘Schuld’ wordt het eerste grote filmavontuur van Carelsz in Nederland.

Naast het economische thema, wil hij met deze film ook de pracht laten zien van de omgeving waarin woont: Blokzijl is het beoogde toneel voor ‘Schuld’. Om de film te kunnen realiseren, is hij samen met producent Corrino Drama een crowdfundingsactie begonnen via cinecrowd.nl. Patrick Carelsz heeft zijn wortels in Zwolle liggen, maar op het gebied van film in het oosten van Europa. Via de Tsjechische filmschool ‘Prague Filmschool’ is hij beland in het Russische St. Petersburg, waar hij succesvolle commercials en corporate films heeft geregisseerd. Sinds zijn terugkeer in Zwolle wil hij verhalen vertellen in de omgeving waar hij is opgegroeid. Hij maakt de film ‘Schuld’ met Corrino Drama, een productiehuis in Amsterdam dat eerder speelfilms als 'The Devil's Double', 'Schemer' en de Emmy-genomineerde kinderfilm 'Dede: Mehmet met de gele laarzen' heeft gemaakt.

'Schuld' is een korte film die gaat over een pittoresk dorp dat wordt opgeschud als een excentrieke muzikant voor zijn rust het dorp bezoekt, en geld in de dorpsgemeenschap inbrengt. Op droogkomische wijze laat 'Schuld' zien wat iets onbenulligs teweeg kan brengen in een kleine gemeenschap op economisch, maar ook op sociaal niveau. 'Schuld' is een comedy-drama dat met een knipoog uitbeeldt hoe de economische wereld in elkaar steekt en hoe mensen hiervan profiteren. Het op absurdistische en theatrale wijze verfilmde verhaal trakteert de kijker op een eenvoudige economische les, vanuit een emotie in plaats van wetenschappelijke ratio. De visuele stijl van 'Schuld' is geïnspireerd op de kleurrijke en theatrale stijl van Wes Anderson. Zijn films herbergen een sterke cynische, maar luchtige toon die ook in 'Schuld' aanwezig is.

De regisseur ziet in Blokzijl de ideale locatie om zijn verhaal te verbeelden en vertalen naar het witte doek. Zijn doel om de film internationaal uit te brengen via filmfestivals geeft een belangrijke motivatie om de film in Blokzijl te laten plaatsvinden. In het buitenland ziet men Amsterdam doorgaans als Nederland. Blokzijl kent een sterke historische verbintenis met Amsterdam. Hij verwacht daardoor dat de film internationaal gewaardeerd zal worden.

Om 'Schuld' te kunnen realiseren, wil de regisseur en producent Corrino Drama steun verwerven via crowdfunding. Donateurs kunnen onder meer in de keuken van het film maken kijken, een figurantenrol krijgen, een meet & greet met cast & crew of zelfs met het hele bedrijf met logo en personeel worden afgebeeld in de film. De campagne van 'Schuld' loopt tot en met 15 juli 2017. Zie voor meer informatie over dit project www.cinecrowd.com/schuld.

CineCrowd is het crowdfunding platform voor film. Op www.cinecrowd.com kunnen filmmakers hun ideeën voor films presenteren en pitchen aan het publiek. Iedereen, particulieren en ook bedrijven, kunnen een bijdrage leveren en zo de realisatie van de film mogelijk maken. Sinds de oprichting in 2011 zijn meer dan 250 projecten succesvol gecrowdfund.