Afbeelding

Hersenstichting geeft lezingen in Zwolle

Algemeen

ZWOLLE - De Hersenstichting deelt graag haar kennis over de werking van de hersenen en hersenaandoeningen. Om meer te weten te komen over de hersenen, kunnen organisaties verschillende lezingen aanvragen. Deze zijn bedoeld voor algemeen publiek, zoals vrouwenverenigingen, ouderenbonden, EHBO-verenigingen en scholen. In Zwolle worden deze lezingen verzorgd door Moniek Beltman.

Er kan gekozen worden uit vier onderwerpen. De lezing Geheugen en vergeten gaat in op de verschillende soorten geheugen en de verschillen tussen normale vergeetachtigheid en geheugenproblemen veroorzaakt door een hersenaandoening. In de lezing Hoe houd ik mijn hersenen gezond? krijgen bezoekers concrete tips om hun hersenen in een zo goed mogelijke conditie te houden.

Hersenletsel en de gevolgen bespreekt de oorzaken en gevolgen van hersenletsel. Ook gaat het over de impact op het dagelijks leven en ontvangen aanwezigen tips om hiermee om te gaan. Voor ouders van pubers en docenten is er de nieuwe lezing Puberhersenen in ontwikkeling. Hierin wordt uitgelegd wat er gebeurt in de hersenen van pubers. Ook krijgen bezoekers praktische tips.

De lezingen worden gehouden op een zelfgekozen locatie voor minimaal twintig personen. Een lezing kost 125 euro. Meer informatie over deze lezingen is te vinden op www.hersenstichting.nl/groepsvoorlichting. Hier kan de lezing ook direct worden aangevraagd.

Visualisatie van Solar Transferium Assendorp.
Prowind en Envitron werken samen aan lokale opwek, opslag en verbruik van zonne-energie Algemeen 3 mei, 08:29
Afbeelding
Industrielicht wint aanbesteding voor verlichting van iconische gebouwen in Zwolle Algemeen 2 mei, 17:11
Afbeelding
Horeca in binnenstad viert Bevrijdingsdag met groots muzikaal festijn Algemeen 2 mei, 15:42