Afbeelding

Rode Kruis verzorgt workshops EHBO aan baby's en kinderen

Algemeen

ZWOLLE – In het Rode Kruis gebouw aan de Brahmsstraat wordt op vrijdag 15 september en in het Cultuurhuis Stadshagen op zaterdag 23 september een workshop EHBO aan baby’s en kinderen gegeven.

Deelnemers leren tijdens deze workshop wat ze moeten doen als een kindje zich verslikt of bijvoorbeeld een fikse schaafwond oploopt. “Elk jaar komen gemiddeld 140.000 kinderen op de Spoedeisende Hulpafdeling terecht na een ongeval thuis. Met de kennis die de cursisten tijdens de workshop opdoen, leren ze hun kindje in veiligheid te brengen, de toestand te beoordelen, de hulpdiensten te alarmeren en EHBO te verlenen. Aanmelden kan op www.kindeneerstehulp.nl”, aldus het Rode Kruis.

In drie uur tijd oefenen de cursisten met andere deelnemers de EHBO-vaardigheden bij de zeven meest voorkomende ongevallen: bewusteloosheid, verslikking, huidwond, verstuiking, brandwonden, hersenschudding en vergiftiging. Ze ontvangen verder gratis de mini-gids ‘EHBO aan baby’s en kinderen’ en een bewijs van deelname. Alle (aanstaande) ouders, grootouders en verzorgers zijn welkom. De kosten voor de workshop worden in de meeste gevallen via de zorgverzekeraar in het aanvullend pakket vergoed. Deze workshop kan ook op iedere gewenste locatie en datum worden georganiseerd, bijvoorbeeld bij een kinderdagverblijf of consultatiebureau. Neem contact op met het projectteam via ehboijsselland@rodekruis.nl voor de mogelijkheden.

VVN Opfriscursus Fiets
Veilig Verkeer Nederland organiseert gratis Opfriscursus Fiets met valpreventie + lunch Nieuws Ingezonden 21 uur geleden
Afbeelding
Inschrijvingen voor de HBO Bruisweek 2024 zijn geopend Algemeen 21 uur geleden
Afbeelding
Cinekid presenteert in Filmtheater Fraterhuis: Vos en Haas redden het bos Algemeen 22 uur geleden