Afbeelding

Stichting en TIZ verzorgen theatrale boomwandelingen

· leestijd 1 minuut Algemeen

ZWOLLE - Stichting ‘Zwolle, stad aan het water’ heeft samen met Theater Initiatief Zwolle (TIZ) een aantal theatrale boomwandelingen ‘Buren met Bomen’ georganiseerd. De wandelingen zijn op dinsdagavond 26 september op landgoed Zandhove en op zaterdag 14 en zondag 15 oktober in het Engelse Werk.

De deelnemers maken via locatietheater kennis met het rijke culturele erfgoed van onze bomen. Bovendien ontdekken zij hoe bomen ons eigen gedrag en dat van onze buren spiegelen. “De voorstelling ‘Buren met Bomen’ is daarom ook een intrigerende ontmoeting met onze eigen fantasieën en wensdromen. Maar tevens een confrontatie met wat er allemaal in de schaduw van bomen gebeurt. Soms fantastisch, een andere keer ten hemel schreiend”, volgens de organisaties. De theatrale boomwandelingen zijn geregisseerd door de Zwolse meesterverteller Stan Fritschy. De voorstelling op landgoed Zandhove wordt georganiseerd met Zorgcentrum het Zand.

De uitgave van het boekje ‘Boomkarakters in het Engelse Werk’ van de Zwolse schrijver Girbe Buist is de aanleiding voor de voorstelling ‘Buren met Bomen’. In dit boekje worden de verhalen beschreven van de dertien bomen van de Keltische Boomkalender. Volgens deze kalender hoort bij elk van deze bomen een bepaalde energie en mensentype. Na afloop kunnen de liefhebbers het boekje over de boomkarakters voor 5 euro kopen.

De theatrale wandeling ‘Buren met Bomen’ duurt anderhalf uur en kost 5 euro per persoon. Voor het reserveren van kaartjes en informatie over deze bijzondere productie kan men terecht op de website www.tiz.nu. Zowel de voorstellingen als het boekje zijn gefinancierd door het Buurtcultuurfonds, de Stichting Gasthuizen Zwolle en de Stichting tot Algemeen Nut Zwolle.

Afbeelding
Beleef het ware verhaal van Anne Frank op 20 mei in Schouwburg Odeon Algemeen 20 uur geleden
Visualisatie van Solar Transferium Assendorp.
Prowind en Envitron werken samen aan lokale opwek, opslag en verbruik van zonne-energie Algemeen 23 uur geleden
Afbeelding
Industrielicht wint aanbesteding voor verlichting van iconische gebouwen in Zwolle Algemeen 2 mei, 17:11