Afbeelding

Senioren Westenholte krijgen informatie over reizen met het OV

Algemeen

WESTENHOLTE – OV-ambassadeurs informeren senioren in Westenholte op dinsdag 3 oktober over reizen met het openbaar vervoer. De bijeenkomst begint om 14.00 uur in Het Anker aan de Voorsterweg 36.

Aanmelden is niet nodig en deelname is gratis. Vanaf 13.45 uur staan koffie en thee klaar.

Binnen het reizen met het openbaar vervoer is er de laatste jaren het één en ander veranderd. Voor het reizen met het openbaar vervoer heeft men een OV-chipkaart nodig. De ambassadeurs merken dat het voor senioren soms lastig is om hiermee om te gaan omdat ze niet weten hoe deze kaart werkt.

Om antwoorden op hun vragen te geven, heeft de gemeente Zwolle in samenwerking met de provincies Flevoland, Gelderland en Overijssel een informatiebijeenkomst in Westenholte georganiseerd. De OV-ambassadeurs informeren tijdens deze bijeenkomst senioren over reizen met de bus of trein met de OV-chipkaart.

Er is informatiemateriaal aanwezig en na afloop van de bijeenkomst krijgen de senioren een uitnodiging voor het maken van een proefreisje om zo de kaartautomaat en de OV chipkaart in het echt uit te proberen onder leiding van een OV-ambassadeur. Tevens is het mogelijk om een persoonlijke afspraak te maken met de OV-ambassadeur voor een vervolgbijeenkomst of advies op maat. En daarnaast is er veel gelegenheid voor het stellen van vragen.

Afbeelding
Afscheid voorman Natuur en Milieu Overijssel: “Organisatie heeft positieve klank gekregen" Algemeen 31 mei, 16:43
Afbeelding
Vier dominicaanse broeders verhuizen uit klooster Algemeen 31 mei, 16:41
Afbeelding
Hoe deden de Zwolse amateurvoetbalclubs het dit seizoen? Sport 31 mei, 16:34