Afbeelding
G.Scheper

Buurttuin voor bewoners Zaagtandwoningen in Assendorp krijgt vorm

Algemeen

Zondag 24 september is begonnen met een buurttuin op de hoek Hardesteinstraat/Assendorperdijk (tegenover de Jeruzalemkerk) in Zwolle (Assendorp). De tuin komt er op initiatief van Lieke Teunis-van Diepen, bewoonster van een van de Zaagtandwoningen aan de Ten Oeverstraat.

De buurt wilde graag wat doen met het stuk grond waar tot afgelopen zondag alleen gras groeide en honden poepten. Zowel de gemeente als grondeigenaar SWZ reageerden enthousiast. Ruim 15 enthousiaste bewoners staken daarom de schop in de grond voor wat uiteindelijk een echte pluktuin voor de buurt moet worden. Zondag zijn witte en rode bessenstruiken, aarbeien, kruiden en een appelboom gepland. Het begin is er.

De buurttuin ligt in het overgangsgebied tussen de dichte bebouwing van Assendorp en de groene ruimte van Park de Wezenlanden. In dit gebied staan de zogenoemde Zaagtandwoningen die deel uitmaken van een bijzonder bouwproject uit de jaren ’50. Het gebied kenmerkt zich door een open stedenbouwkundige structuur met veel aandacht voor openbaar groen.

Afbeelding
Meisje Djamila debuteert met kinderboek en zorgt voor lange rij bij Boekhandel Van der Velde Algemeen 9 uur geleden
Wethouder Rots en gedeputeerde Dadema (l) nemen de fietsstraat in gebruik.
Fietsstraat Wijhe-Zwolle officieel geopend, maar zorgen over fietsveiligheid blijven Algemeen 9 uur geleden
Afbeelding
GMZ wil elk jaar bevrijdingsconcert brengen op de dag van de Zwolse bevrijding Algemeen 10 uur geleden