Afbeelding
Eigen foto

Prins Feike I wordt nieuwe Hoogheid van d’Oelewappers

Algemeen

BERKUM – In wijkcentrum de Weijenbelt in Berkum was op zaterdag 18 november het Prinsenbal van carnavalsvereniging d’Oelewappers. Prins Feike I werd er als nieuwe Hoogheid gepresenteerd.

Na de opening door de nieuwe voorzitter, ging het feest van start met ondersteuning van dj Hanno en hofkapel de Deurbloazers. De nodige plichtplegingen en bedankjes volgden, waarna het om precies elf minuten voor tien tijd was voor de abdicatie van Prinses Bobine en adjudant de Fil. Dit duo werd op ludieke wijze in sportkleding afgevoerd. Buiten het carnaval zijn zij beiden veel met sport bezig. Nu was het de hoogste tijd om eens te laten zien hoe sportief zij daadwerkelijk zijn. Eerst moesten ze skippyballen, waarna zij op een eenwieler de zaal uit moesten fietsen.

Om elf over elf was het tijd voor de opkomst van de nieuwe Hoogheid. Na een spannende opkomst met Britse vlaggen en muziek kwam achter een enorme Engelse vlag Prins Feike I tevoorschijn. Nadat hij was geïnstalleerd, mocht hij zijn adjudanten Big & Ben bekendmaken. Dit trio, in het dagelijks leven Feike van Koot, Jeffrey ter Steege en Jitse ter Schuur, gaat het komende seizoen de Oelewappers voor met de leus: ‘Met Prins Feike 1 en adjudanten Big & Ben aan het stuur, genieten wij van het carnaval, uur na uur’. Na de opkomst van Prins Feike I volgde de polonaise door de zaal en werd er nog flink gefeest op de dansvloer.

Afbeelding
Werkzaamheden spoorbrug op de Vecht: Stremming vaarwegverkeer Algemeen 25 apr, 09:09
Burgemeester Snijders kijkt goedkeurend naar het blauwvingerhandje. Rechts Kees Klaassen.
Blauwvingerhandjes spelen in op het? 'echte' Blauwvingerverhaal Algemeen 24 apr, 17:35
Afbeelding
Schoonebeeker heideschapen ideaal voor landschapsbeheer in Zwolle Algemeen 24 apr, 16:32