Afbeelding
pexels.com

Open Coffee informeert ondernemers over broodfonds

· leestijd 2 minuten Algemeen

KAMPEN – Wil jij als ondernemer eens op een ongedwongen wijze praten met andere ondernemers in je stad? Kennismaken en kennis delen met nieuwe entrepreneurs, je netwerk vergroten? Dan is de Open Coffee echt iets voor jou. Iedere laatste woensdagochtend van de maand treffen we elkaar in Café Paatje, op de eerste verdieping in de Stadskazerne. Woensdagochtend 29 november willen we je graag informeren over een nieuw op te richten broodfonds voor ondernemers in Kampen.

Open Coffee is open voor iedere ondernemer. Er wordt geen lidmaatschapsgeld gevraagd, je hoeft je nergens bij aan te sluiten; je bent vrij om te gaan en te staan waar je wilt. Juist deze vrijblijvendheid maakt Open Coffee anders dan de netwerkbijeenkomsten die vanuit de eigen netwerkclubs georganiseerd worden. Bovendien leer je bij de Open Coffee vaak weer hele andere mensen kennen. Mensen waarmee je prima zaken kunt doen. Want dat is natuurlijk de opzet van de Open Coffee. Elkaar leren kennen, elkaar werk gunnen, meedenken met elkaar en wellicht samenwerken.

Broodfonds
Een week voor deze editie van Open Coffee kwam een veertigtal ondernemers en ZZP'ers samen in de Cellesbroederpoort om zich te laten voorlichten over een door hen zelf op te richten broodfonds. Een broodfonds is een vereniging van (maximaal vijftig) ondernemers die ieder maandelijks geld inleggen voor als één van hen noodgedwongen ziek thuis zit en geen inkomen kan vergaren. De leden van de vereniging zorgen dan – door middel van een schenking uit de pot – dat de zieke collega kan overleven. Een broodfonds is daarmee een prima initiatief voor de enorm dure arbeidsongeschiktheidsverzekeringen waar je als ondernemer anders op terug zou moeten vallen. Een onderlinge voorziening die stoelt op wederzijds vertrouwen.

AOV schrikbarend duur
Een ondernemer vertelde die avond dat hij aan zijn verzekeraar maar liefst 500 euro premie per maand betaalt en bij arbeidsongeschiktheid of ernstige ziekte slechts duizend euro per maand aan uitkering ontvangt. 'Ik denk dus dat het broodfonds voor mij een heel goed alternatief is', zo merkte hij op. De ondernemer betaalde naar eigen zeggen inmiddels al twintig jaar premie en had de afgelopen vijf maanden, door een drievoudige enkelbreuk, een uitkering van de verzekeraar ontvangen. 'Kun je nagaan hoeveel geld me dat al heeft gekost', vertelde hij. Ter vergelijking: wie bij een broodfonds zit en zich bij ziekte voor een maandbedrag van duizend euro 'verzekert', betaalt nog geen vijf tientjes per maand voor deze zekerheid. Daarmee is het broodfonds voor menige zelfstandige een erg goed alternatief.
Overigens: een broodfonds is geen verzekering, maar een belofte aan elkaar, als ondernemers onderling. Bij ziekte helpen we elkaar doordat we maandelijks geld opzij zetten. Dat geld blijft van de ondernemer zelf en dus kan het (restant), wanneer hij het broodfonds verlaat, weer gewoon worden meegenomen. Wil jij meer weten over dit tweede broodfonds voor zelfstandigen in Kampen, kom dan zeker langs op deze Open Coffee. Initiatiefneemsters Bianca Diender en Herriet van Dijk vertellen je er graag meer over.

Kennismaken

De Open Coffee bijeenkomsten worden georganiseerd door Mariska van Woerden en Diana de Groot. De bijeenkomsten hebben soms een thematisch karakter, soms ook is het gewoon een moment om even samen koffie te drinken en kennis te maken. Maar het is altijd precies dat waarvoor het in het leven werd geroepen: een moment om in contact te komen met andere ondernemers in onze eigen regio/stad. Kom dus ook langs en stel jezelf voor!

Open Coffee Kampen, woensdagmorgen 29 november, vanaf 9.00 in Café Paatje in de Stadskazerne te Kampen. Meer weten? Kijk op www.opencoffee.nl.

Burgemeester Snijders kijkt goedkeurend naar het blauwvingerhandje. Rechts Kees Klaassen.
Blauwvingerhandjes spelen in op het? 'echte' Blauwvingerverhaal Algemeen 19 uur geleden
Afbeelding
Schoonebeeker heideschapen ideaal voor landschapsbeheer in Zwolle Algemeen 20 uur geleden
De gevelletters worden onthuld
Dagcentrum De Golfslag viert 50-jarig bestaanWethouder De Jong opent feestweek Nieuws Ingezonden 20 uur geleden