Afbeelding

KWF-collecteweek van 2 t/m 8 september

· leestijd 1 minuut Algemeen

ZWOLLE - De collecteweek van KWF Kankerbestrijding start dit jaar op zondag 2 september. In deze week gaan in Zwolle ruim 650 collectanten de straat op om zoveel mogelijk geld op te halen voor kankeronderzoek.

Het geld dat de collectanten ophalen draagt bij aan de missie van KWF: minder kanker, meer genezing en een betere kwaliteit van leven voor kankerpatiënten. “Zo brengen de collectanten en gevers de dag dichterbij dat er niemand meer sterft aan kanker”, aldus de organisatie. Iedere collectant loopt met een eigen motivatie. De Zwolse collectant Mascha vertelt: “Ik doe het voor mijn overleden moeder. Er is veel geld nodig om kankeronderzoek te realiseren. Dat is hard nodig.”

Feiten & cijfers

1 op de 3 mensen krijgt ooit kanker. Jaarlijks overlijden ongeveer 45.000 mensen aan kanker.Dankzij onderzoek is de 5-jaars overlevingskans gestegen van 25 procent in 1949 tot 64 procent nu. KWF financiert ongeveer 50 procent van alle onderzoeksprojecten in Nederland.Per jaar zijn er circa 400 lopende onderzoeksprojecten, waaraan circa 800 wetenschappers fulltime werken. Een onderzoek duurt ongeveer 4 jaar en kost gemiddeld 500.000 euro.

Legitimatie

De collectanten van KWF gaan in de week van zondag 2 tot en met zaterdag 8 september langs de deuren. Elke collectant kan zich legitimeren en is te herkennen aan het rood-wit-blauwe logo met de krab en aan het Keurmerk van het Centraal Bureau Fondsenwerving en aan de grijze collectebus. Er kan op 8 september ook worden gedoneerd bij de actiestand in de Diezerstraat.