Afbeelding

Dierenweide ’t Spiekertje houdt Open Dag

· leestijd 1 minuut Algemeen

ZWOLLE-ZUID - Dierenweide 't Spiekertje aan de Staatssecretarislaan in park Ittersumerbroek in Zwolle-Zuid houdt op zaterdag 22 september weer haar jaarlijkse open dag.

Met de opbrengst van deze middag hopen de vrijwilligers van de dierenweide zoveel mogelijk geld bij elkaar te krijgen voor de renovatie van de volière. Tijdens de open dag kunnen bezoekers de geitjes, kippen, kuikens, konijnen en cavia's weer aaien in de knuffelhoek. Stichting het knuffelkonijn komt met de knuffelcaravan. Ook komt er een imker met zijn bijenvolk. Verder is er een springkussen en een loterij waarvoor diverse prijzen beschikbaar zijn gesteld door een groot aantal ondernemers in en rond het winkelcentrum Zwolle-Zuid. Voor de inwendige mens zijn er koffie, thee, appelflappen en popcorn te koop.

Voor de kinderen is er een kleurwedstrijd met mooie prijzen, kunnen er cupcakes worden versierd en kunnen ze lekker knutselen. De hele middag is er muziek, kunnen kinderen zich laten schminken en zijn er kano's en sub's op het meertje bij de weide. Ook kunnen ze zich laten uitdagen voor een potje voetbal lopen. Aan de hand van een strippenkaart kunnen kinderen voor 5 euro vijf verschillende activiteiten doen.

De open dag wordt tussen 13.30 en 16.30 uur gehouden op het weiland aan het Van Schaikpad, tegenover de Staatssecretarislaan. Meer informatie is te lezen op de Facebook-pagina van de dierenweide. Wie zelf ook graag de handen uit de mouwen steek en het leuk vindt om met dieren om te gaan, komt zaterdag tussen 09.00 en 10.15 uur naar de dieren- weide om mee te helpen met klussen en schoonmaken samen met de vrijwilligers.

Wie de dierenweide structureel wil steunen, kan donateur worden en voor een vast bedrag in de maand de weide of een specifiek dier steunen. Meer informatie hierover is verkrijgbaar via e-mail dierenweidetspiekertje@kpnmail.nl.