Afbeelding

Opening Beleeftuin van Vogellanden

Algemeen

ZWOLLE – Wat drie jaar geleden werd gestart, wordt woensdag 31 oktober officieel geopend: de Beleeftuin van Vogellanden aan de Hyacinthstraat 66-A. De revalidanten van Vogellanden hebben vaak zwaar fysiek en daardoor ook traumatisch letsel. De missie van Vogellanden is ze te coachen naar een zo goed mogelijk leven. De omgeving speelt daarbij een belangrijke rol. De natuur draagt bij aan een beter en voorspoediger herstel en daarom is drie jaar geleden begonnen met het aanleggen van een natuur- en beleeftuin voor revalidanten, buurtbewoners en medewerkers.

Een braakliggend terrein naast Vogellanden is omgetoverd tot een Beleeftuin waar volgens de organisatie tussen planten en bomen de gezondheid, verbinding en plezier groeien en bloeien. Er is veel werk verricht door de buurtbewoners, vrijwilligers en medewerkers en dankzij de ondersteuning van onder andere het Oranjefonds, Landschap Overijssel, de provincie en de gemeente kon de Beleeftuin worden gerealiseerd.

Het openingsfeest is er van 15.30 tot 18.00 uur. Er zijn activiteiten voor jong en oud en hapjes en drankjes. Iedereen is welkom. Aanmelden via pr@vogellanden.nl

Uitzicht over de Wiessenbergsche kolk
Voorjaar in de IJsseluiterwaarden bij Hattem, wandelen rond de Wiessenbergsche Kolk Nieuws Ingezonden 20 uur geleden
Afbeelding
Gratis workshop Moodboard maken bij Creaclub Pierik Nieuws Ingezonden 22 uur geleden
Afbeelding
Productiehuis De Verhalenboot houdt twee minifestivals op 25 en 26 mei Algemeen 23 uur geleden