Eerste PubChoir in Zwolle op 25 oktober
Eerste PubChoir in Zwolle op 25 oktober Marinka van Zwieten

Eerste PubChoir in Zwolle op 25 oktober

dinsdag 16 oktober 2018 0:00

Eerste PubChoir in Zwolle op 25 oktober

Samen zingen vinden veel mensen leuk, maar niet iedereen wil wekelijks naar een vaste koorrepetitie-avond. Het nieuwe PubChoir biedt op donderdag 25 oktober de mogelijkheid om lekker vrijblijvend, met vrienden in de kroeg, samen liedjes in te studeren.

Zwolle – Neurochirurg prof. dr. Erik Scherder heeft er een bestseller over geschreven: zingen maakt je blij. En zingen is iets dat initiatiefneemster van het Zwolse PubChoir, Marinka van Zwieten, graag en veel doet. Ze is zangeres bij folkband Woodlandsprings, doet huiskamerconcerten met trio de HomeMaids en heeft het familiekoor de Zwietsingers opgericht.

Wat is een PubChoir?
Australië is de bakermat van de PubChoir’s. Op Youtube zijn veel filmpjes te vinden waarbij opvalt hoeveel blije mensen je daarbij ziet. Marinka opperde het idee om dit in Zwolle te organiseren aan mede-HomeMaids zangeres Heleen Greeve en Sonja Boot, zangeres van coverband Str8Ahead. De dames waren onmiddellijk enthousiast om met elkaar dit evenement in Zwolle te lanceren.
“PubChoir is geen meezingavond of karaoke,” verduidelijkt Marinka. “Met een biertje, wijntje of kopje thee in de hand gaan we onder leiding een of twee bekende popliedjes driestemmig instuderen. Met oe-tjes en aa-tjes en alles erop en eraan. Een half uurtje de stemmen instuderen en dan samen voor het eggie voor een youtube-filmpje. Met hopelijk net zulke enthousiaste blije mensen als in Australië.”

Grandcafé Zuijdt
Jaap Lamfers van Grandcafé Zuijdt organiseert veel muzikale activiteiten en stelde meteen zijn café beschikbaar. “Bij Zuijdt draait alles om aandacht en gezelligheid. Verbinding tussen mensen vinden we heel belangrijk. Daarom juichen we dit nieuwe initiatief van harte toe,” aldus Jaap, muziekliefhebber in hart en nieren.

Iedereen is welkom
Iedereen die van gezelligheid en lekker zingen houdt, kan meedoen, ervaring is niet nodig. Het is heel laagdrempelig en zonder pretenties: gewoon met elkaar zingen omdat het leuk is. Marinka: “Zo kunnen we met elkaar bewijzen dat je van zingen écht gelukkiger wordt!”

De eerste Zwolse PubChoir avond is op donderdag 25 oktober, 19.30 uur in Grandcafé Zuijdt, Ministerlaan 254, Zwolle. Toegang is gratis.