Afbeelding

Global Entrepreneurship Week van start

· leestijd 1 minuut Algemeen

ZWOLLE - De derde week van november staat voor de acht onderwijsinstellingen in Zwolle in het teken van de Global Entrepreneurship Week, een evenement waar wereldwijd meer dan 140 landen aan deelnemen. De week draait om ondernemerschap en ondernemend gedrag. Global Entrepreneurship Week is bedoeld om zo veel mogelijk studenten kennis te laten maken met, en te motiveren tot ondernemend gedrag.

Global Entrepreneurship Week wil jonge mensen stimuleren om economisch zelfstandig te zijn en te enthousiasmeren tot ondernemend gedrag. Door middel van uitdagende en inspirerende activiteiten worden de studenten hier bewust van gemaakt. Deze activiteiten stimuleren de verbindingen tussen ondernemende mensen.

Programma

De Global Entrepreneurship Week Regio Zwolle start al op donderdag 8 november op Hogeschool Windesheim met ‘Beste Studentondernemer Contest’, tijdens deze verkiezing wordt er een Windesheimstudent verkozen tot de beste ondernemer van 2018. De week daarop gaat het programma verder op maandag 12 november tot en met vrijdag 16 november. De week begint spannend, op maandag 12 november vindt de verkiezing van ‘Beste Studentondernemer van het Vechtdal’ plaats. Dinsdag 13 november kunnen studenten een spetterende Collegetour bijwonen met onder andere Anne Riemersma (directeur poppodium Hedon, Travers Welzijn en Vrijwilligerscentrale ZwolleDoet!) en geeft Edwin Peterman (commercieel directeur PEC Zwolle) een workshop netwerken. Daarnaast vindt op dinsdag 13 november de verkiezing ‘Beste Studentondernemer van Landstede Groep’ plaats. Woensdag 14 november start met Wethouder René de Heer die de studenten zijn tips en tricks over netwerken deelt. Hierna Meet&Greeten de studenten met circa twaalf ondernemers. Op donderdag 15 november zijn er twee evenementen om bij te wonen. Bij Onderneem ’t op Cibap delen diverse creatieve sprekers hun ondernemersverhalen en op Deltion College vindt een gastcollege plaats van Pure African Coffee & STORM in Recruitment over duurzaam en eerlijk ondernemen De Global Entrepreneurship Week Regio Zwolle zit bomvol inspirerende activiteiten, het gehele programma is te vinden op www.gewregiozwolle.nl.

Ambassadeurs

Tijdens het programma zullen ook de ambassadeurs van De Global Entrepreneurship Week Regio Zwolle hun steentje bijdragen. Joshua Agteres (Freestyler Josh), Elysah Blank-Schrader (Beautely Treatment Store) en Olivier Gossink (Oliviers’ Functionals) weten hoe het is om op jonge leeftijd een eigen onderneming te starten. Zelf hebben zij ook op de deelnemende scholen (Landstede en Windesheim) gezeten. Op de social mediakanalen delen de ambassadeurs hun ondernemerstips om alvast in de stemming te komen.