Afbeelding
Pedro Sluiter

Groep 8 van CBS het Carillon ontbijt met wethouder van Willigen in het stadhuis

· leestijd 1 minuut Algemeen

BINNENSTAD - Wethouder Michiel van Willigen van gezondheidsbeleid heeft woensdagmorgen de leerlingen van groep 8 van basisschool het Carillon uit Holtenbroek ontvangen op het stadhuis om samen een ontbijtje te nuttigen.

Tijdens de week van het Nationaal Schoolontbijt, waarin ongeveer een half miljoen kinderen samen gezond ontbijten op zo’n 25.00 basisscholen, vindt ook elk jaar een ontbijt in het stadhuis plaats. Zwolle doet net als in zo’n 275 andere Nederlandse gemeenten mee aan het schoolontbijt. In het stadhuis schuiven ze samen aan de ontbijttafel en maken ze kennis met elkaar. Zo geven ze het goede voorbeeld.

Gemeente Zwolle zegt dat ze graag aan het Nationaal Schoolontbijt meedoetomdat het past binnen de aanpak van Zwolle Gezonde Stad. “Zwolle Gezonde stad zet in op het verder verbeteren van de gezondheid van de inwoners van Zwolle door het stimuleren van een gezonde leefstijl, een gezonde omgeving en gezonde zorg. Een gezond ontbijt levert hieraan een belangrijke bijdrage. Het ontbijt geeft namelijk 10 tot 15 procent van de energie en voedingsstoffen die men dagelijks nodig heeft.”

De wethouder betaalde symbolisch voor het ontbijtje dat de kinderen meebrachten met een donatie aan de stichting Kinderpostzegels, dit jaar het goede doel van Het Nationaal Schoolontbijt. Met het thema ‘Een feestje voor iedereen!’ laten Kinderpostzegels en het Nationaal Schoolontbijt zien dat een feestje pas een feestje is als iedereen erbij hoort. Kinderpostzegels ondersteunt daarom ook een project met verjaardagsfeestjes voor de héle klas, waarbij kinderen spelenderwijs leren dat het leuk is dat iedereen anders is.

Het Burgemeestersontbijt in zo’n 275 gemeenten is onderdeel van het Nationaal Schoolontbijt, dat voor het zestiende jaar op rij een week lang met gezonde ontbijtjes en lesmateriaal aandacht schenkt aan een goede start van de dag. Die aandacht is volgens de gemeente nodig, omdat nog steeds veel kinderen niet, niet altijd of niet gezond ontbijten. Het educatieve ontbijtevenement heeft de steun van het Voedingscentrum, Jongeren Op Gezond Gewicht, de Maag Lever Darm Stichting en de Nederlandse Coeliakie Vereniging. Bovendien is het Nationaal Schoolontbijt ambassadeur van Gezonde School.

Afbeelding
Afbeelding