Afbeelding

Boeren kerstmarkt op boerderij Dijklandhoeve

· leestijd 1 minuut Algemeen

ZWOLLE –Boerencoöperatie ‘De Zwolse Stadslanderijen’ houdt zondag 16 december een boeren kerstmarkt op het erf van boerderij De Dijklandhoeve op het ‘drielandenpunt’ tussen Aa-landen, Holtenbroek en Stadshagen aan de Luttekeweg 1.

Tussen 11.00 en 17.00 uur gaan de vuurtjes aan op het erf van deze nieuwe boerderij. Er is van alles te koop: eigengemaakte kazen, huisgemaakte chutneys, lokaal geperste notenolies en handgedraaide pesto’s, verse groenten, vlees en lang houdbare producten zoals pompoenen, kolen, aardappelen en knolgewassen. In het boerderijcafé zijn warme en koude dranken verkrijgbaar en de boeren zorgen voor hapjes en proeverijen. De speelschuur is geopend met een strobalen stormbaan, een klimbaan, de bamboestiek bouwplaats en de knuffel corner met kleine boerderijdieren. In het strobalentheater treden verhalenvertellers op met winterverhalen en komen muzikanten spelen en zingen.

Ritme van de tijd

De boeren van de Stadslanderijen willen de Zwollenaren met hun seizoensevenementen bewust maken van het ritme van de tijd. Zij vertellen: “In deze donkere dagen slaan we voorraden in en kruipen we bij elkaar voor de kachel, is het tijd voor bezinning en een goed verhaal, het maken van muziek, het samen eten en plannen maken voor de nieuwe lente.”

De Zwolse Stadslanderijen

De Zwolse Stadslanderijen is een stadslandbouwcoöperatie die groenten, vlees, zuivel, kaas, ingemaakte producten en bloemen produceert in de stadsrandzone van Zwolle, tot maximaal 30 kilometer van de Peperbus. De boeren zorgen via dit samenwerkingsverband mede voor nieuwe natuur en meer recreatiemogelijkheden om de stad. Er werd al vier hectare nieuwe natuur aangelegd met drie struinpaden eroverheen. Tot het samenwerkingsverband behoren de Huppe, de Vreugdehoeve, het Rode Huis, Tuin Salland, Overesch, Bloementuin Zwolle en De Kas van Kaat. Daarnaast betrekt de coöperatie producten van boeren/leveranciers in de Zwolse ommelanden.

Kijk voor meer informatie op www.stadslanderijen.nl/kerstmarkt

Afbeelding
Meisje Djamila debuteert met kinderboek en zorgt voor lange rij bij Boekhandel Van der Velde Algemeen 4 uur geleden
Wethouder Rots en gedeputeerde Dadema (l) nemen de fietsstraat in gebruik.
Fietsstraat Wijhe-Zwolle officieel geopend, maar zorgen over fietsveiligheid blijven Algemeen 4 uur geleden
Afbeelding
GMZ wil elk jaar bevrijdingsconcert brengen op de dag van de Zwolse bevrijding Algemeen 4 uur geleden