Afbeelding
Elisabeth van Doornum

Kerstpakkettenactie zoekt laatste wapperende handen

· leestijd 1 minuut Algemeen

ZWOLLE - Stichting KerstZwolle heeft haar ambitie bijgesteld. Het aantal te maken kerstpakketten is opgeschroefd naar 2.500 stuks. Voor het halen van de eindstreep is de organisatie per direct op zoek naar de laatste wapperende handen.

Ook zijn mooie, nieuwe handdoeken voor in de kerstpakketten zeer welkom. Want, het is al bijna zover: het inzamelen en sorteren van producten voor in de kerstpakketten. Dat is alleen mogelijk met de hulp van alle vrijwilligers. Inmiddels is al 96 procent van alle klussen ingevuld. Ruim achthonderd vrijwilligers hebben zich ingeschreven voor KerstZwolle 2017. “We zijn ontzettend dankbaar dat het is gelukt”, melden de organisatoren. “Maar er zijn nog steeds lege plekke. Zo’n Vijftig stuks, om precies te zijn. Laten we die nog vullen met elkaar. Alleen dan zamelen we voldoende producten in voor 2.500 pakketten. Kijk voor de lege plekken én voor het inschrijven op www.kerstzwolle.nl.”

Twee dagen lang zamelen de vrijwilligers producten in bij supermarkten door heel Zwolle. Daarna gaan ze aan de slag met het sorteren van de tienduizenden producten. Uiteindelijk pakken ze twee avonden lang (op dinsdag 18 en woensdag 19 december) met z’n allen de pakketten in.

Donateurs worden dit jaar gevraagd om - als extraatje - een heerlijk zachte, warme nieuwe handdoek in te leveren, mooi verpakt met een touwtje of strikje eromheen. De ingepakte handdoek kunnen ze inleveren op de volgende adressen: Magnoliastraat 28 (tussen 19.00 en 21.00 uur), Boddemate 14 (tussen 19.00 en 21.00 uur), Fresiastraat 25 (van maandag tot en met vrijdag tijdens kantooruren) en aan de Fivel 77 (van maandag tot zaterdag). Zie voor meer informatie www.kerstzwolle.nl en houd de Facebookpagina in de gaten voor updates en nieuwtjes.

Afbeelding
Meisje Djamila debuteert met kinderboek en zorgt voor lange rij bij Boekhandel Van der Velde Algemeen 6 uur geleden
Wethouder Rots en gedeputeerde Dadema (l) nemen de fietsstraat in gebruik.
Fietsstraat Wijhe-Zwolle officieel geopend, maar zorgen over fietsveiligheid blijven Algemeen 6 uur geleden
Afbeelding
GMZ wil elk jaar bevrijdingsconcert brengen op de dag van de Zwolse bevrijding Algemeen 7 uur geleden