Afbeelding

Elfde editie Sprookjesfestival ontvangt vierduizend bezoekers

Algemeen

BINNENSTAD – In schouwburg Odeon en Theater de Spiegel was van donderdag 27 tot en met zondag 30 december de elfde editie van het Sprookjesfestival. “Maar liefst vierduizend bezoekers hebben volop genoten van het sprookjesachtige aanbod”, meldt Zwolse Theaters.

“Dat is een stijging van bijna 25 procent ten opzichte van de jubileumeditie in 2017. Het Sprookjesfestival is een magisch theaterfestival voor jong en oud. Er waren meer dan 35 voorstellingen te zien op verschillende locaties. Voorstellingen, knutselen, spelletjes spelen en schminken, er was van alles te beleven.”

Karen White, programmeur van het Sprookjesfestival van Zwolse Theaters, blikt met trots terug op deze editie: “Het was een geslaagd festival, met heel veel mooie voorstellingen en tevreden bezoekers. Dit bleek ook uit reacties van het publieksonderzoek: ‘De kinderen hebben enorm genoten, de voorstellingen waren ontzettend leuk en alle medewerkers super vriendelijk!’.”

De voorstellingen De Sprookjessprokkelaar en De Kleine Zeemeermin, beide in Theater de Spiegel, werden het drukst bezocht. Ook in 2019 organiseert Zwolse Theaters het Sprookjesfestival. Voor deze twaalfde editie worden in mei de voorstellingen bekend gemaakt.

Burgemeester Snijders kijkt goedkeurend naar het blauwvingerhandje. Rechts Kees Klaassen.
Blauwvingerhandjes spelen in op het? 'echte' Blauwvingerverhaal Algemeen 24 apr, 17:35
Afbeelding
Schoonebeeker heideschapen ideaal voor landschapsbeheer in Zwolle Algemeen 24 apr, 16:32
De gevelletters worden onthuld
Dagcentrum De Golfslag viert 50-jarig bestaanWethouder De Jong opent feestweek Nieuws Ingezonden 24 apr, 16:30