Provincie Overijssel bezoekt Beleeftuin Vogellanden

Algemeen

Op dinsdag 8 januari bracht het College van Gedeputeerde Staten van de Provincie Overijssel tussen de buien door een flitsbezoek aan Beleeftuin Buiten Zinnig van Vogellanden. Bestuurder Fenna Eefting ontving de delegatie bij dam die de tuin verbindt met de wijk Pierik.

Na het parkeren van de fietsen bekeek het gezelschap in de kapschuur een korte fotocompilatie en filmpje. Daarna volgde in de tuinkas een toelichting op de ontwikkeling en totstandkoming van de tuin. Van braakliggend terrein naar een groene strook die revalidanten, vrijwilligers en buurtbewoners met elkaar verbindt. Een plek waar mensen kunnen bewegen, elkaar ontmoeten en ontspannen. Tuinvrijwilliger Herman Reimerink, die al vanaf het begin betrokken is, vertelde heel enthousiast waarom hij zich met hart en ziel inzet voor dit project. Ook buurtbewoner en tuincoördinator Milena Šuran en oud-revalidant Loeki van Tweel vertelden welke rol de tuin in hun leven speelt. Er werden mooie vragen gesteld over de toegevoegde waarde van de tuin voor zowel de revalidanten als voor de buurtbewoners. Tot slot volgde een korte wandeling door de tuin.

Het College bezocht deze dag diverse projecten. De Beleeftuin van Vogellanden was hier één van. Met deze korte bezoeken wil het College zelf kennis nemen van de projecten waarvoor de Provincie Overijssel van betekenis is geweest in het verkiezingsjaar. Met steun van de Provincie Overijssel en het Oranjefonds heeft Vogellanden deze prachtige beleeftuin gerealiseerd.

Bram van Polen op de schouders van de trouwe supporters.
Nog een keer alles en allemaal voor Bram van Polen Sport 14 uur geleden
Uitzicht over de Wiessenbergsche kolk
Voorjaar in de IJsseluiterwaarden bij Hattem, wandelen rond de Wiessenbergsche Kolk Nieuws Ingezonden 17 uur geleden
Afbeelding
Gratis workshop Moodboard maken bij Creaclub Pierik Nieuws Ingezonden 18 uur geleden
Frame uit de film met Ilse Lenstra en Sijmen de Jong (r).
Korte film 'Niemand Weet' door Zwolse filmmakers wint groots bij 48 Hour Filmproject en gaat naar wereldfinale in Seattle Algemeen 18 mei, 13:41
Afbeelding
Broodje in de oven leidt tot rookontwikkeling in de Vechtstraat Algemeen 18 mei, 11:13
Afbeelding
Regentonnenactie 2024: een ton voor een prikkie Algemeen 18 mei, 10:18