Afbeelding

Koor Second Voices verzorgt Voorjaarsconcert

· leestijd 1 minuut Algemeen

BERKUM – Koor Second Voices houdt op zaterdag 30 maart om 20.00 uur haar jaarlijkse Voorjaarsconcert in de Hoofdhof in Berkum.

“Ondanks dat de koorleden in leeftijd variëren van 65 tot negentig jaar, vormen we een modern koor”, vertelt Nienke Verharen. “Ons repertoire komt uit het Songbook.” Zelf maakt ze drie jaar deel uit van Second Voices; voorheen zong ze in de Modern Vocal Group. Enthousiasme is volgens haar de grote drijfveer voor het koor. “We zingen vierstemming, close harmony. Tijdens het Voorjaarsconcert brengen we vijftien nummers, waaronder My Way, King of the Road en Crazy little thing called love.” Second Voices staat onder leiding van dirigente Jenny van Ark. Het combo met pianist Mathijs van Til, bassist Pieter Althuis, slagwerker Matthias van Olst en saxofonist Harm Jan Meule verleent medewerking aan het concert. Gastspelers zijn harpist Megan van Uffelen en violist Stijn van Uffelen.

Second Voices is in 2011 opgericht door Piet Backers, Luuk Winkel en Alide Meijer. Het koor telt nu 55 leden. De koorleden repteren van september tot april wekelijks in wijkcentrum De Weijenbelt in Berkum. Verharen: “ik vind het een bijzonder koor. Het kost veel tijd en energie, maar we slagen er als senioren goed in de stukken in te studeren. En natuurlijk maken we samen het nodige mee, maar dan zijn we er ook voor elkaar. Bovendien heb ik dankzij het koor mensen ontmoet, die ik anders was misgelopen. ”

Kaarten voor het optreden kosten 12 euro, inclusief koffie/thee, en zijn telefonisch te bestellen via (038) 422 49 52 of (038) 465 67 78. De zaal gaat om 19.30 uur open.