Volop activiteit in de Beleeftuin van Vogellanden

· leestijd 1 minuut Algemeen

Nu de lente echt is losgebarsten is ook in Beleeftuin Buiten Zinnig van Vogellanden het tuinseizoen weer volop begonnen. Op enkele dagdelen in de week zijn vaste vrijwilligers bezig met het onderhoud in de tuin. Daarnaast is elke eerste zaterdag van de maand iedereen die eens wil helpen van harte welkom. Op deze manier is begin april al veel ingezaaid en geplant. De aardappelen zijn gepoot en het Blote Voetenpad is weer gewied. Zo’n vijftig verschillende planten staan al in bloei, zodat de bijen en zweefvliegen lekker kunnen snoepen van de nectar.

Sinds de inrichting, drie jaar geleden, is het terrein van de Beleeftuin drastisch veranderd. Was het eerst nog een rommelig bouwterrein, nu is het een groene oase met een moestuin, siertuin, boomgaard en een bosje. Een prachtige grote kas en kapschuur, een vijver en een uitkijkheuvel met prieel maken het geheel af. Het is een tuin geworden met veel natuur, wilde planten en dieren. Iedereen is er welkom, zowel revalidanten om te oefenen als oud-revalidanten, medewerkers, buurtbewoners en natuurgenieters om te wandelen, ontspannen en tuinieren.

Zaterdag 1 juni is de eerstvolgende werkochtend in Beleeftuin Buiten Zinnig. We starten om 10 uur. Er is koffie en thee met wat lekkers en de werkdag wordt om 13.00 uur afgesloten met gezamenlijk wat eten, zoals soep met groente uit de eigen moestuin.

U vindt de Beleeftuin op de hoek van de Hyacinthstraat en de Primulastraat in Pierik/Assendorp op het eigen terrein van Vogellanden, centrum voor revalidatie en bijzondere tandheelkunde.

Belangstellenden kunnen voor meer informatie mailen of bellen naar: Milena Suran, beleeftuinbuitenzinnig@vogellanden.nl | 038-4981111. Of kijk op: www.vogellanden.nl