Afbeelding
Kasper Veenstra

Kunstenaars pitchen voor subsidie bij Stadkamer

Algemeen

ASSENDORP - Twintig kunstenaars streden donderdagavond op het dak van Stadkamer om in totaal 72.000 euro subsidie van de regeling ArtPitch038. Ze kregen allemaal vijf minuten om hun project te pitchen en beslisten samen, via puntentoekenning, over de verdeling van het geld.

Boomhutten, nestverhalen, rijmklets en bromtollen. Het is een greep uit de twintig kunstprojecten die werden gepresenteerd op het dakterras van Stadkamer. In vijf minuten werden filmprojecten, theaterstukken tot ruimtelijke installaties en dansvoorstellingen, gepitcht om vervolgens door de deelnemers zelf beoordeeld te worden op de criteria: artistieke kwaliteit, mate van experiment en uitvoerbaarheid.

De twintig projecten waren net zo divers als de stad en de creativiteit die het huist en dat is precies waar de regeling voor bedoeld is. In opdracht van de gemeente Zwolle wil Stadkamer met ArtPitch038 ruimte geven aan experiment en nieuwe initiatieven stimuleren op een laagdrempelige manier.

Zwolle keek hierbij af bij Rotterdam waar de regeling al twee jaar succesvol wordt uitgevoerd. In drie weken tijd meldden zich voor ArtPitch038 ruim 62 professionele makers aan, waarvan er twintig zijn ingeloot voor de pitchavond.

Op de avond zelf is aan de hand van de puntentoekenning aan tien deelnemers subsidie toegekend voor een totaalbedrag van 72.000 euro. De gelukkige pitchers die subsidie kregen waren Silas Neumann en Sjef Mols, Firma Weijland, Sannah den Engelsen, Elske-Marije de Bruijn, Bovenste knoopje open, Langhuis, Jan Pieter Gootjes, Gradi Nitert, Bram Ruiter en Sietse Muis.