Afbeelding

Samen Zwolle stelt activiteitenagenda voor Zwolse ouderen samen

· leestijd 1 minuut Algemeen

ZWOLLE - Om Zwolse ouderen een handje te helpen, is een activiteitenoverzicht samengesteld op www.samenzwolle.nl/samenouderen. Hier zien de senioren in één oogopslag wat er die dag, week of maand te doen is.

Ook is een flyer ontwikkeld, met een selectie van alle activiteiten, voor ouderen die online minder of niet actief zijn en ook graag op de hoogte zijn van het activiteitenaanbod in de stad. “Er is iedere dag iets leuks te doen in Zwolle voor ouderen”, meldt Samen Zwolle. “Van sport en spel tot groen en theater. En dat moeten de ouderen weten. Het doel hiervan is dat ouderen een rijkere invulling van de dag ervaren of eigenlijk zelfs gaan uitzien naar de dag, waarbij geen belemmeringen zijn. Op een prettige, informele manier kunnen ze hun netwerk vergroten om zo eenzaamheid terug te dringen en zelfredzaamheid te stimuleren. En hopelijk gaan ze een grotere leefwereld ervaren. Een wereld waar mooie, nieuwe en slimme verbindingen ervoor zorgen dat ouderen volop kunnen meedoen met alles wat Zwolle te bieden heeft. Zodat alle ouderen in Zwolle het gevoel hebben ertoe te doen.”

Samenwerken

Alle Zwolse partijen die iets aanbieden voor ouderen (65+) kunnen hun aanbod op SamenZwolle.nl zetten. Via flyers, posters en social media brengt SamenZwolle het aanbod onder de aandacht bij de doelgroep. Zijn er vragen? Dan zitten zij klaar om digitaal, telefonisch of persoonlijk met meneer of mevrouw in gesprek te gaan, bijvoorbeeld om uit te zoeken welke activiteit goed past. Zijn er problemen omtrent vervoer? Ook daar willen zij graag in meedenken. En is de drempel te hoog? Dan zijn er vrijwilligers die een paar keer meegaan.

Deze beweging is mede mogelijk gemaakt door onder meer Gemeente Zwolle, Icare Ledenvereniging, Buurtzorg, Driezorg, IJsselheem, Zorg Mies, PGVZ, SportService Zwolle, Stadkamer, Hedon, Vier het Leven, VV Berkum, Sociaal Wijkteam, Travers Welzijn, WijZ, Odeon, Zonnehuisgroep, ZwolleDoet!, de Zwolse Theaters, Seniorenraad Zwolle, Diaconaal platform, Wijkgemeenschap Aa-landen en de Participatieraad.