Afbeelding
Bas Overbeek

De Hersenstichting zoekt collectanten

Algemeen

ZWOLLE – Veel collectanten gaan in de week van 27 januari tot en met 1 februari de straat op om geld in te zamelen voor de Hersenstichting.

Des te meer collectebussen onderweg zijn, hoe meer de collecte zal opbrengen en dat betekent meer onderzoek en voorlichting. De Hersenstichting kan hulp van collectanten goed gebruiken. Belangstellenden kunnen zich aanmelden via www.hersenstichting.nl.

“Eén op de vier mensen heeft een hersenaandoening”, meldt de stichting. “Hersenaandoeningen zijn helaas hard op weg de grootste ziekte van Nederland te worden. Dit moet stoppen, want een hersenaandoening zet je leven op z’n kop. En vroeg of laat raakt het ons allemaal.” De Hersenstichting zegt alles op alles te zetten voor gezonde hersenen voor iedereen. “Nu en in de toekomst. We zetten niet in op één aandoening, maar investeren breed in baanbrekende oplossingen die hersenaandoeningen helpen voorkomen, afremmen, of genezen. Om dit te bereiken laten we onderzoek doen, geven we voorlichting en zetten we ons in voor betere patiëntenzorg.”

Afbeelding
Meisje Djamila debuteert met kinderboek en zorgt voor lange rij bij Boekhandel Van der Velde Algemeen 4 uur geleden
Wethouder Rots en gedeputeerde Dadema (l) nemen de fietsstraat in gebruik.
Fietsstraat Wijhe-Zwolle officieel geopend, maar zorgen over fietsveiligheid blijven Algemeen 5 uur geleden
Afbeelding
GMZ wil elk jaar bevrijdingsconcert brengen op de dag van de Zwolse bevrijding Algemeen 5 uur geleden