Afbeelding
Eigen foto

Wethouder van Willigen geeft startsein voor SamenLoop voor Hoop

· leestijd 1 minuut Algemeen

HOLTENBROEK - Wethouder Michiel van Willigen is ambassadeur van de SamenLoop voor Hoop, de 24 uurs wandelestafette die op 16 en 17 mei wordt gehouden in Park de Wezenlanden. Op 8 januari geeft hij het officiële startsein in de aula van de Van der Capellen scholengemeenschap aan de Lassuslaan.

“De SamenLoop voor Hoop is een prachtig initiatief dat we vanuit de gemeente Zwolle van harte omarmen. Een belangrijk doel van de SamenLoop is het inzamelen van zoveel mogelijk geld voor KWF voor het onderzoek naar kanker. De deelnemers doen dat op een laagdrempelige manier, namelijk door samen te wandelen in estafettevorm. Een deel van dat ingezamelde geld blijft in Zwolle. Het gaat naar lokale projecten die met kanker te maken hebben. Nazorgcentrum IntermeZZo en KindermeZZo zijn daarvan goede voorbeelden.”

Groepsgevoel

Net als veel Zwollenaren heeft ook Van Willigen in zijn directe omgeving meegemaakt hoeveel impact kanker kan hebben op de patiënt en op zijn omgeving. “Het is mooi dat de KWF de vraag stelt ‘Wat kun jij doen?’. En de SamenLoop voor Hoop is iets dat voor veel mensen goed te doen is. Het is gewoon wandelen, een uurtje of zo lang je wilt. Het inschrijfgeld is 15 euro en dat komt direct ten goede aan de opbrengst,” aldus de wethouder. “Een 24 uurs actie geeft ook een groepsgevoel. Vooraf al tijdens het inzamelen van sponsorgeld, maar ook zeker tijdens het evenement zelf. Dat verbindt mensen enorm, het is iets dat mensen samen oppakken en daarin zijn we in Zwolle heel goed.”

Gezond

Vanuit zijn functie hoopt hij dat zijn enthousiasme over de SamenLoop voor Hoop aanstekelijk werkt zodat hij mensen kan motiveren om ook aan de wandelestafette mee te doen. Daarnaast gaat hij vanuit de gemeentelijke organisatie en GGD IJsselland proberen om een team te maken en samen mee te wandelen. Daarnaast roept hij alle Zwollenaren op om zich in te zetten voor de SamenLoop. Als deelnemer is het immers ook nog eens gezond om te bewegen. “Al kom je alleen als bezoeker naar het evenement, dat is al mooi. Er is het hele etmaal wat te doen. Er is een braderie, volop muziek en voor jong en oud van alles te beleven.”

Acties

Van Willigen geeft tijdens de kickoff op 8 januari het officiële startsein. De eerste teams hebben zich inmiddels aangemeld en er is al een aantal teams druk bezig met het bedenken van acties, waaronder het team van de Van der Capellen scholengemeenschap. De organisatie van de SamenLoop voor Hoop kan gebruikmaken van hun aula om alle deelnemers en belangstellenden te verwelkomen tijdens de kickoff. De avond biedt volop ruimte voor informatie en ontmoeting. Zie voor meer informatie: www.samenloopvoorhoop.nl/zwolle.