Afbeelding

OV-ambassadeurs houden inloopspreekuur voor senioren

Algemeen

ZWOLLE-ZUID - OV-ambassadeurs houden op vrijdag 3 januari van 10.00 tot 11.30 uur inloopspreekuur voor senioren in wijkcentrum de Pol aan de Gelijkheid 1.

De ambassadeurs beantwoorden tijdens het maandelijkse spreekuur veel gestelde vragen over reizen met bus en trein. Het zijn ervaren OV-reizigers die vrijwillig leeftijdsgenoten op weg helpen. Met duidelijk informatiemateriaal krijgen senioren uitleg over de OV-chipkaart, tarieven en abonnementen, het plannen van een reis en in- en uitchecken bij diverse vervoerders. Ook geven zij informatie over het deelnemen aan een proefreis. Belangstellenden mogen kosteloos en vrijblijvend binnenlopen.

Informatie

De provincies Overijssel, Flevoland en Gelderland vinden het belangrijk dat senioren zo lang mogelijk zelfstandig kunnen reizen. Daarom maken zij het mogelijk dat OV-ambassadeurs gedurende het gehele jaar activiteiten organiseren in diverse gemeenten. Naast inloopspreekuren organiseren zij ook informatiebijeenkomsten en proefreizen. Kijk op www.ervaarhetov.nl. voor meer informatie en een overzicht van alle activiteiten. Voor vragen kan men bellen: (038) 454 01 30, of een e-mail sturen naar ov-ambassadeur@ervaarhetov.nl.