Stadkamer bestaat 5 jaar!

· leestijd 1 minuut Algemeen

Dit jaar bestaat Stadkamer alweer 5 jaar. Dagelijks bezoeken veel Zwollenaren van jong tot oud één van onze 4 vestigingen: voor het lenen en lezen van boeken, een bezoek aan de Huiskamer of voor de verschillende activiteiten. Deze activiteiten zijn van en voor Zwollenaren. Ook beheren we diverse fondsen waaronder het buurtcultuur- en amateurkunst fonds en het cultuurfonds innovatie en vernieuwing. We delen onze kennis over cultuur- en techniek, media- en taaleducatie met Zwolse scholen en aanbieders. Iedereen doet mee in Stadkamer. Omdat we 5 jaar bestaan hebben we voor later dit jaar nog een aantal leuke acties bedacht. Houdt hiervoor onze facebook-en instagrampagina in de gaten.

We zijn er voor de stad

Als Stadkamer zoeken we continu de verbinding met de stad, met de Zwollenaren en dat levert steeds weer verrassende projecten en activiteiten op”, zegt Astrid Vrolijk- De Mooij, directeur-bestuurder van Stadkamer. “Niet alleen vanuit onze hoofdvestiging Stadkamer centrum, maar ook vanuit onze wijkvestigingen in Aalanden, Stadshagen en Zwolle-Zuid. We proberen steeds beter aan te sluiten op de behoeftes van inwoners en specifiek de vragen uit de wijk. Wijkbewoners mogen ook met goede ideeën bij ons komen. We kijken altijd samen of het past. Naast nieuwe activiteiten hebben we in alle vestigingen aandacht voor digitale- en basisvaardigheden, zowel voor kinderen als ouders. Daarnaast hebben we nog onze grote collectie aan boeken. En alweer een tijdje lenen we ook de populaire Top 10-boeken uit. We willen vanuit Stadkamer bijdragen aan de persoonlijke ontwikkeling van Zwollenaren en het vergroten van hun maatschappelijke kansen. Of dat nu gaat via de aanpak van laaggeletterdheid, het bieden van informatie of door kunst- en cultuurbeleving. We zijn er voor de stad, voor jong en oud.”

Educatie

Ons advies en de kennis en ervaring op het gebied van educatie gaat steeds verder en breiden we uit. Waar scholen eerst bij ons terecht konden voor advies over cultuur- en media- en taaleducatie brengen we sinds 2019 ook vraag en aanbod op het gebied van techniekeducatie bij elkaar. We zijn hierin steeds de verbindende factor tussen aanbieders en scholen. Dat doen we bijvoorbeeld bij cultuureducatie voor het basisonderwijs, festival WOEST, Techniektaal, maar ook bij Alle Zwolse Kinderen Lezen.

Kortom, Stadkamer staat middenin de samenleving, voor de samenleving. We blijven ons ontwikkelen en volgen trends zodat ook de stad een plek heeft om zich te verrijken op het gebied van kennis en cultuur. Niet voor niets is ons motto: “Stadkamer verrijkt je leven!” En dat doen we in Zwolle met elkaar!

VVN Opfriscursus Fiets
Veilig Verkeer Nederland organiseert gratis Opfriscursus Fiets met valpreventie + lunch Nieuws Ingezonden 22 uur geleden
Afbeelding
Inschrijvingen voor de HBO Bruisweek 2024 zijn geopend Algemeen 22 uur geleden
Afbeelding
Cinekid presenteert in Filmtheater Fraterhuis: Vos en Haas redden het bos Algemeen 23 uur geleden