Afbeelding
Ab Kasper

SamenLoop voor Hoop wordt uitgesteld naar 2021

· leestijd 1 minuut Algemeen

ZWOLLE - Het coronavirus is onder ons en zal dat voorlopig ook blijven. In samenspraak met KWF Kankerbestrijding heet de Zwolse organisatie van de Samenloop voor Hoop de moeilijke, maar noodzakelijke beslissing genomen om het evenement te stellen.

“Dit is enorm ingrijpend voor iedereen die bij de SamenLoop is betrokken, maar de gezondheid van alle mensen, waaronder zij die met en na kanker leven, staat voorop”, meldt de organisatie in een persbericht. Ze begrijpt dat deze beslissing, hoe noodzakelijk ook, voor veel mensen aanvoelt als een grote teleurstelling. “De SamenLoop is een prachtig evenement van samenzijn waar elke deelnemer, survivor en vrijwilliger naar uitkijkt en waar alle betrokkenen veel tijd en energie in steken, en waar mensen hoop en vertrouwen uit putten.”

Uitstel
Na een korte inventarisatie met diverse betrokken partijen heeft de organisatie besloten dat een volgende editie in het voorjaar van 2021 zal plaatsvinden. Op dit moment is een exacte datum nog niet te geven, maar de organisatie hoopt op begrip hiervoor gezien de bijzondere omstandigheden.

Betrokken

Robert Immink, voorzitter van de SamenLoop voor Hoop Zwolle: “We zijn heel blij dat al 29 teams zich hebben ingeschreven. We hopen dat iedereen betrokken zal blijven en mee blijft doen. Er hebben al heel wat acties plaatsgevonden en mooie bedragen zijn ingezameld. De actiepagina’s blijven gewoon actief, dus blijf dat vooral doen lieve mensen.”

Vrijwilligers

De organisatie bestaat geheel uit vrijwilligers, ook zij blijven zich inspannen voor het uitgestelde evenement. De reacties van deelnemers en betrokkenen op het besluit zijn volgens de organisatie hartverwarmend en veelal begripvol. “We willen iedereen bedanken voor de inzet die onverminderd doorgaat. De energie, liefde en het enthousiasme van de teams, eregasten, artiesten, sponsoren en vrijwilligers geven ons de hoop en kracht om onze schouders er onder te zetten voor een onvergetelijke SamenLoop in 2021. Aanmelden als deelnemer blijft gewoon mogelijk. Of zoals een teamcaptain ons schreef: we hebben nu extra lang tijd voor de voorbereiding en om mooie acties uit te voeren.”