Afbeelding

De Gasthuizen staat klaar voor senioren in tijden van Corona

Algemeen

ZWOLLE - De Zwolse stichting De Gasthuizen biedt financiële bijdragen aan initiatieven voor senioren in Zwolle. Bijvoorbeeld voor een uitstapje of voor materiaal dat nodig is voor activiteiten.

Gezamenlijke activiteiten zitten er in deze tijd van Corona-maatregelen uiteraard niet in. Maar net als anders, staat De Gasthuizen ook nu klaar voor senioren. Onder meer om eenzaamheid tegen te gaan.

Bijdrage
Verenigingen, clubs en andere groepsverbanden kunnen bij deze Zwolse stichting een bijdrage aanvragen voor initiatieven die het leven van senioren leuker, fijner of makkelijker maken. “Denk bijvoorbeeld aan middelen waarmee senioren makkelijker contact met elkaar kunnen hebben, handwerkmaterialen waarmee mensen in hun eentje creatieve activiteiten kunnen doen of attributen waarmee organisaties betere zorg voor senioren kunnen geven”, geeft voorzitter Albert Oosterveld een aantal voorbeelden.

Snelheid
Aanvragen die te maken hebben met maatregelen rondom de bestrijding van het Corona-virus en die de eenzaamheid van senioren in deze tijd tegengaan, worden nu met extra snelheid beoordeeld door het bestuur van De Gasthuizen.

Aanvragen
De steun van De Gasthuizen is in het leven geroepen om iets extra’s te doen voor senioren, iets waarvoor binnen de betreffende organisatie geen geld beschikbaar is. Op de website www.degasthuizen.nl staat hoe men een financiële bijdrage kan aanvragen en welke initiatieven ervoor in aanmerking komen. Ook vindt men er meer informatie over het ontstaan van De Gasthuizen en is te zien welke aanvragen al zijn gehonoreerd.

Afbeelding
Meisje Djamila debuteert met kinderboek en zorgt voor lange rij bij Boekhandel Van der Velde Algemeen 11 uur geleden
Wethouder Rots en gedeputeerde Dadema (l) nemen de fietsstraat in gebruik.
Fietsstraat Wijhe-Zwolle officieel geopend, maar zorgen over fietsveiligheid blijven Algemeen 11 uur geleden
Afbeelding
GMZ wil elk jaar bevrijdingsconcert brengen op de dag van de Zwolse bevrijding Algemeen 12 uur geleden