Afbeelding

Buurtbewoners schenken bloemen aan de Vogellanden

Algemeen

PIERIK – Revalidatiecentrum Vogellanden ontving vrijdag honderd bossen gekleurde tulpen. Het was een initiatief van buurtbewoonster en tevens tuinvrijwilligster Willemien Klinker.

Zij is met de pet rond gegaan bij buren en medevrijwilligers. Na contact met een bloemenkweker heeft zij voor een leuke prijs de bossen bloemen opgehaald. Zij maakte vrijdag de patiënten en zorgmedewerkers heel blij met een bosje tulpen. “Ik kreeg vorige week zelf een bloemetje bij de automonteur toen ik mijn auto wegbracht. Toen dacht ik: wat een mooi gebaar! Nu kwekers hun bloemen niet kwijt kunnen aan het buitenland blijven zij met een overschot zitten. Hoe mooi is het dan dat we iets voor elkaar kunnen doen. We moeten elkaar in deze tijd toch een beetje helpen. En van een bloemetje worden we allemaal blij”, aldus Willemien.

Beleeftuin

De bloemen werden in de Beleeftuin van Vogellanden overhandigd aan verpleegkundige Wouter Looman. Wouter: “Prachtig dat de buurtbewoners en vrijwilligers zo betrokken zijn bij Vogellanden.” Fenna Eefting, bestuurder van Vogellanden, reageert ook enthousiast: “Het is hartverwarmend om te zien dat mensen elkaar steunen in tijden van crisis. Een bloemetje maakt soms een wereld van verschil. Bloemen geven energie en toveren een glimlach op ieders gezicht.”