Afbeelding

Stadkamer zet dienstverlening online voort

· leestijd 1 minuut Algemeen

ASSENDORP - Stadkamer is nog tenminste tot en met 28 april gesloten. Gedurende deze periode is de organisatie echter wel online. Lid of geen lid, iedereen kan online boeken lezen of naar een boek luisteren. Ook heeft Stadkamer een aantal online activiteiten georganiseerd om de zinnen te verzetten.

Het Educatie-team heeft voor elke dag een tip voor creatief thuisonderwijs. Kijk op social media voor dit aanbod. Elke dag deelt Stadkamer via haar social media kanalen een tip voor een e-book of een luisterboek. Wie er even niet uitkomt met downloaden of zijn of haar wachtwoord is vergeten, kan vragen altijd mailen naar hallo@stadkamer.nl Ook al werken de medewerkers niet vanuit de vestigingen (Centrum, Stadshagen, Aa-landen of Zuid), ze beantwoorden vanuit huis vragen en helpen graag verder. Ook op de website staan meer informatie en instructiefilmpjes over e-books.

Roman
Wie even wat anders wil doen, kan sinds 1 april via het Twitterkanaal van Stadkamer meeschrijven aan een roman van en voor Zwollenaren. Schrijven van verhalen kan een heerlijke uitlaatklep zijn. Meedoen kan gewoon vanuit huis. Na 1 juni wordt het boek gepubliceerd op de website van Stadkamer.

Stilleven
Stadkamer en de gemeente Zwolle roepen verder professionele kunstenaars in Zwolle op om een inspirerende, positieve en/of troostende kunstuiting te maken die is geïnspireerd op deze bijzondere tijd. Ze worden uitgedaagd te laten zien wat ‘Stilleven’?in deze tijd voor hen betekent. De twintig origineelste, meest troost biedende en inspirerende werken krijgen een vergoeding van 250 euro. Later dit jaar worden de werken geëxposeerd en is het voor alle Zwollenaren te zien.

Boekentip
Wie op het voortgezet onderwijs zit en graag leest, of misschien nog niet, krijgt elke dinsdag-en donderdagmiddag een boekentip op Instagram, te vinden bij hashtag #verspreidlettersgeenspetters. Het betreft een e-book dat simpel is te lezen via de online bibliotheek.


Dienstverlening
“We krijgen vaak de vraag waarom we geen alternatieve dienstverlening aanbieden nu”, zegt Astrid Vrolijk-de Mooij, directeur-bestuurder van Stadkamer. “Bijvoorbeeld door in groepjes gereserveerde boeken op te halen of boeken bij mensen thuis te brengen. We weten dat elke bibliotheek dit anders doet. In Overijssel hebben we besloten om zo min mogelijk contact te hebben met bezoekers en onze leden, maar ook medewerkers onderling. We leven de richtlijnen van de overheid eigenlijk strikt na. Zo voorkomen we zo veel mogelijk dat het coronavirus zich verspreidt. Het is helaas niet anders.”