Afbeelding

Taalpunt Zwolle en Stadkamer organiseren online event voor zorgprofessionals

· leestijd 1 minuut Algemeen

ZWOLLE - De eerste editie van het online event ‘Samen beter worden’ voor zorgprofessionals wordt op donderdag 10 september van 15.00 tot 17.00 uur gehouden. Taalpunt Zwolle en Stadkamer hebben het event georganiseerd.

“Taal en gezondheid hebben veel met elkaar te maken”, volgens de organisatoren. “Uit onderzoek blijkt dat de gezondheidssituatie van geletterde mensen in veel opzichten beter is dan die van mensen die moeite hebben met lezen en schrijven. In deze eerste editie staat de versterking van gezondheidsvaardigheden van laaggeletterden centraal.” Verloskundigen, kraamverzorgers, medewerkers consultatiebureaus, diëtisten, praktijkassistenten en apothekersassistenten in de regio Zwolle en omgeving zijn uitgenodigd deel te nemen aan de eerste editie van dit online event.

Programma

Alle deelnemers loggen op 10 september om 14.55 uur in via Zoom en nemen zo virtueel plaats in de huiskamer van het event. Om 15.00 uur heet Manu van Kersbergen, de host van deze middag, alle bezoekers van harte welkom. Manu, Taalbaas en spoken word artist, gaat aan tafel en in gesprek met ervaringsdeskundige en taalambassadeur Corrie uit Zwolle. Aan de hand van haar verhaal wordt direct duidelijk waarom het zo belangrijk is de gezondheidsvaardigheden van mensen die moeite hebben met lezen, schrijven en/of rekenen te versterken.

Oplossingen

Na dit gesprek, gaan de deelnemers (online) naar een van de break-out sessies en kunnen ze in gesprek over het thema ‘beperkte basisvaardigheden en gezondheid’ met collega’s uit de zorg, ervaringen en kennis delen met elkaar en letterlijk aan de slag om oplossingen/handvatten te vinden die als doel hebben mensen met beperkte gezondheidsvaardigheden te benaderen, bereiken en verder te helpen. Naast dit inhoudelijke programma wordt uitgepakt met een muzikale Zoom-performance en een digitale visuele verrassing.

Inschrijven

Meer informatie over het programma, de break-out sessies en de spreker is te vinden op www.stadkamer.nl/samenbeterworden. Wie ook een steentje wil bijdragen aan het versterken van gezondheidsvaardigheden van laaggeletterden kan zich nog inschrijven.

Burgemeester Snijders kijkt goedkeurend naar het blauwvingerhandje. Rechts Kees Klaassen.
Blauwvingerhandjes spelen in op het? 'echte' Blauwvingerverhaal Algemeen 17 uur geleden
Afbeelding
Schoonebeeker heideschapen ideaal voor landschapsbeheer in Zwolle Algemeen 18 uur geleden
De gevelletters worden onthuld
Dagcentrum De Golfslag viert 50-jarig bestaanWethouder De Jong opent feestweek Nieuws Ingezonden 18 uur geleden