Afbeelding
Foto: Eigen foto

Sassendonk 2021: Stil, maar niet verlaten!

· leestijd 1 minuut Algemeen

ZWOLLE - De Zwolse horeca maakt moeilijke tijden door. Om hen te ondersteunen, heeft het Gezamenlijk Carnavalsoverleg (GCO) Zwolle een unieke spatel-actie bedacht. Iedereen kan tijdens carnaval, van vrijdag 12 tot en met dinsdag 16 februari, een spatel kopen voor de prijs van twee munties. Dat komt neer op 5 euro per spatel.

Het geld dat hiermee wordt opgehaald, wordt geschonken aan het carnavalscluster binnen de Horeca Evenementen Stichting Zwolle (HESZ). Zo kunnen de eerste benodigde investeringen voor het carnaval 2022 mogelijk worden gemaakt.

Troost

“De Zwolse carnavalshoreca staat elk jaar voor ons klaar en nu vinden wij het gepast iets voor hen te doen”, stelt het GCO. “Wij hebben niet de verwachting dat wij de horeca hiermee overeind gaan houden. Wel kunnen wij iets van troost en steun bieden. Wij vragen zo aandacht voor hun zaak - sinds oktober zijn ze gesloten - tijdens deze enorme zware tijd. En, met een verlengde lockdown tot in ieder geval 2 maart zal het er niet makkelijker op worden. Voor niemand.”

Bestellen

Spatels zijn te bestellen door een e-mail te sturen naar spatel@sassendonk.nu, met vermelding van naam, adres, aantal en telefoonnummer. Na betaling wordt de spatel gratis geleverd in Zwolle en Hattem. Voor overige plaatsen komen de portokosten erbij.

Alternatief

Het GCO: “Mensen smachten naar iets van vermaak. Kijk maar eens naar de vele leuke carnavalsfoto’s die voorbijkomen op Facebook. Als je iemand vraagt ‘hoe was jouw weekend’ is het antwoord tegenwoordig vaak minder enthousiast dan het wel eens is geweest. Inmiddels zijn wat ideeën voor een alternatief carnaval de revue gepasseerd en een aantal komt ook daadwerkelijk van de grond. Supergaaf natuurlijk. Zo ook deze Sassendonkse Spatel-actie.... en hoe gaaf is het dat je volgend jaar ook kan laten zien dat jij er dit jaar bij was. Sassendonk 2021: Stil, maar niet verlaten! Wij hopen volgend jaar weer helemaal fysiek samen te kunnen zijn in het Sassendonkse carnaval. Vertrouwend op ieders enthousiasme en steun maken wij ook Sassendonk 2021 tot een (digitaal) succes! #samensassendonk.”

Alaaf

GCO Zwolle