Afbeelding
Foto: Eigen foto

SamenDieren organiseert Dierendag activiteiten

· leestijd 1 minuut Algemeen

ZWOLLE – SamenDieren, oftewel het Dierenteam Zwolle, heeft voor zaterdag 2 oktober Dierendag activiteiten georganiseerd. Op drie locaties in Zwolle zijn verschillende interactieve, leerzame en leuke activiteiten die in het teken staan van Dierenwelzijn.

Bezoekers kunnen bij Park de Stadshoeve tussen 10.00 en 13.00 uur meedoen aan een dierenpuzzeltocht, ezelritjes maken, op de foto met boerderijdieren en er zijn kleur- en knutselplaten. Bij Dierenweide Dieze Oost kunnen ze tussen 10.00 en 16.00 uur onder meer meedoen aan het dierendagontbijt voor de dieren van de dierenweide, zijn Roodkapje en de Dierenambulance Zwolle de hele dag aanwezig en vertelt de Zwolse Dierenvoedselbank over haar belangrijke werk.

Boerenzakdoek

Bij kinderboerderij Park De Wezenlanden worden tussen 14.00 en 16.00 uur verschillende spel- en knutselactiviteiten voor kinderen gehouden. Ook kunnen kinderen bij de winkel een boerenzakdoek halen en als boer of boerin meehelpen met het verzorgen en voeren van de dieren. Ook kunnen ze de nagels van hun cavia of konijn laten knippen en mogen ze gratis gebruikmaken van het feestvarken; een leuke bolderkar in de vorm van een varken met allerlei educatieve spelletjes en opdrachten. Bezoek voor meer informatie over de activiteiten www.samenzwolle.nl/samendieren of www.samenzwolle.nl/activiteiten.

Informatieborden

Op Park de Stadshoeve worden op deze dag ook acht educatieve informatieborden onthuld over verschillende boerderijdieren. Zo kunnen kinderen alles leren over de dieren die er te zien zijn. Zo wordt verteld dat ezels gemiddeld dertig jaar oud worden en dat ze tweehonderd kilo wegen. Maar ook dat een haan vruchtbaar is vanaf ongeveer zes maanden tot ongeveer zes jaar. Wie nog net iets meer wil weten over de dieren kan met een eenvoudige QR-code die op het bord staat nog meer lezen en leren over het dier. Deze borden worden op alle wijkboerderijen, kinderboerderijen en buurtweiden in Zwolle geplaatst.

SamenDieren

SamenDieren zorgt ervoor dat dieren in Zwolle het goed hebben. Inwoners én veel organisaties - verenigd in het Dierenteam Zwolle - zetten zich in voor dierenwelzijn. Op www.samenzwolle.nl/samendieren staan die organisaties met al hun diereninformatie, activiteiten en vrijwilligersvacatures. Ook staan er oproepjes van buurtgenoten die hulp vragen bij de verzorging van hun huisdier.