Als vrijwilliger in de VPTZ bij Startpunt Informele Zorg, onderdeel van ZwolleDoet! waak je bij iemand die terminaal ziek is.
Als vrijwilliger in de VPTZ bij Startpunt Informele Zorg, onderdeel van ZwolleDoet! waak je bij iemand die terminaal ziek is.

Oproepen ZwolleDoet!Startpunt voor vrijwilligerswerk

· leestijd 1 minuut Algemeen

Zwolle - ZwolleDoet! is hét startpunt voor vrijwilligerswerk, informele zorg en mantelzorg. Ben je op zoek naar ondersteuning? Of wil je iets doen voor een ander en meer informatie over de mogelijkheden voor coronaproof vrijwilligerswerk? Mail naar info@zwolledoet.nl of bel 038 – 422 5200.

Hulp bij fietslessen

Travers Welzijn is op zoek naar vrouwelijke begeleiders voor de fietslessen. Als vrijwilliger ondersteun je de deelneemsters bij de fietslessen en ga je zelf ook fietslessen geven. Je oefent zowel de praktijk als de theorie. Je kunt helpen op maandagochtend en/of woensdagochtend bij Wijkcentrum Holtenbroek. Reageer op deze vacature via www.zwolledoet.nl/fietslessen of bel 038 - 422 5200.

Vrijwilliger in iemands laatste levensfase

Ben je een nachtbraker met een groot hart? Kun je goed luisteren en ben je een betrokken mens? Als vrijwilliger in de VPTZ bij Startpunt Informele Zorg, onderdeel van ZwolleDoet! waak je bij iemand die terminaal ziek is in hun laatste levensfase. Je verricht geen medische handelingen, maar waakt ’s nachts bij de stervende zodat de familie met een gerust hart wat uurtjes kan slapen. Reageer op deze vacature via www.zwolledoet.nl/nachtbrakersof bel 038 - 422 5200.

Klusjesman

De Bewoners Werkplaats Dieze is een plek waar je mensen kunt ontmoeten, kunt leren en kunt meedoen. Initiatieven die onder andere in de Bewoners Werkplaats plaatsvinden zijn de Weggeefwinkel, Dierenweide Dieze Oost en de Stichting Knuffelkonijntjes. Voor het onderhoud van het pand aan de Radwijnsstraat is men op zoek naar vrijwilligers. Reageer op deze vacature via www.zwolledoet.nl/bewonerswerkplaatsof bel 038 - 422 5200.

Rode Kruis 

Het Rode Kruis in Zwolle helpt het hele jaar door bij evenementen, EHBO-lessen, voorbereiding op calamiteiten en het helpen van mensen in nood en is op zoek naar twee vrijwillige afdelingsmanagers! Samen geven jullie sturing en ondersteuning aan het team coördinatoren. Reageer via www.zwolledoet.nl/afdelingsmanagersof bel 038 - 422 5200.