Afbeelding
aangeboden door ongediertebestrijden.com

Heb jij ook last van houtworm?

Algemeen

Veel bewoners van Zwolle kampen met een houtworm probleem. De hout knagende insecten tasten houten constructies van binnenuit aan, waardoor er instortingsgevaar ontstaat. Pas als de houtwormen zich hebben ontpopt tot houtwormkever en uit het hout zijn gevlogen, hebben bewoners door dat ze last hebben van houtworm. Dit is te laat, aangezien de houtwormkever weer een ander plekje kan zoeken om eitjes te leggen. Ben je er wel op tijd bij? Dan kan de ongediertebestrijding in Zwolle e.o. de houtworm eitjes en larven bestrijden en het hout redden. 

Hoe werkt een houtwormbestrijding?

Houtworm bestrijden is een specialistisch karwei. Doordat de larven vaak diep in het hout zitten, zijn ze moeilijk op te sporen. De bestrijder zal eerst langskomen voor een inspectie. Om wat voor hout gaat het? Hoever is het hout besmet? Zijn er andere delen in het huis besmet? Dit zijn vragen die de bestrijder probeert te beantwoorden middels een inspectie. Na de inspectie gaat de bestrijder aan de slag. Met behulp van speciale apparatuur kan de bestrijder alle houtwormen opsporen en zo met injectietechnieken bestrijden. De ongediertebestrijder zal na afloop ook het hout herstellen als dit nodig is. 

Wat gebeurt er als je zelf houtworm bestrijd?

Aangezien houtworm in zwolle in grote mate aanwezig is, zal het volledig zelf bestrijden van houtworm erg moeilijk zijn. Wordt een houtwormbestrijding niet juist uitgevoerd? Dan zal het probleem worden uitgedund, maar niet verholpen. Houtworm blijft gemiddeld zo’n drie jaar in het hout zitten en kan dus flinke schade aanrichten in de loop van de tijd. Ook kan houtworm resistent worden voor bestrijdingsmiddelen. Bij het verkeerd inzetten van de middelen, ben je nog verder van huis. Soms lijkt zelf bestrijden goedkoper dan een bestrijder, maar op de lange termijn is dit zelden zo.