Burendag in de Eigenhaardstraat in Assendorp.
Burendag in de Eigenhaardstraat in Assendorp. Foto: Astrid Beuker

Maak je straat groen tijdens Burendag

· leestijd 1 minuut Algemeen

Zwolle - Buren, buurttuinen, scholen, verzorgingshuizen en andere maatschappelijke initiatieven kunnen woensdag 23 juni financiën aanvragen bij het Oranjefonds. Ze krijgen daarbij hulp van Groene Loper Zwolle. 

Deze financiën kunnen zij inzetten om tijdens Burendag, zaterdag 25 september de straat en omgeving te vergroenen. Denk hierbij aan boomspiegels, geveltuinen, bankjes, een buurttuin, insectenhotel of fruitbomen. Geïnteresseerden kunnen een afspraak maken om tussen 16.00 en 20.00 uur coronaproof binnen te lopen bij de Creatieve Coöperatie aan de Grote Voort 8-10. 

Groene Loper Zwolle helpt bij het invullen van de benodigde formulieren en heeft een aantrekkelijke aanbieding voor de aanschaf van een biologisch bloembollenpakket. Meer informatie en een link om je aan te melden staat op https://groeneloperzwolle.nl/burendag/ 

Dit jaar is Burendag op zaterdag 25 september. Het is een dag waarop je gezellig samen komt en je samen met je buren iets goeds doet voor elkaar en de buurt. Denk aan samen koken, de speeltuin opknappen, maar ook het planten van nieuwe struiken, bomen of bloembollen valt hieronder. Groene Loper Zwolle wil graag bewoners betrekken bij hun eigen groene leefomgeving en ondersteunt initiatieven die een aanvraag willen doen om tijdens Burendag de straat of buurt te vergroenen.

Voor buurtinitiatieven die tijdens Burendag hun straat of buurt willen vergroenen heeft de Groene Loper biologische bloembollenpakketten. Wie die aan wil vragen kan ook terecht bij de Creatieve Coöperatie.

De groene Burendag is één van de activiteiten die Groene Loper Zwolle organiseert om bewoners te betrekken bij hun eigen groene leefomgeving. Het idee is dat betrokkenheid bij de natuur, duurzaam handelen en zorgzaam omgaan met de natuur stimuleert en zo bijdraagt aan de kwaliteit van de natuur en het landschap in en rond Zwolle. Groene Loper Zwolle wordt ondersteund door gemeente Zwolle en het programma Natuur voor Elkaar (provincie Overijssel).