MS Vereniging Nederland en Vogellanden presenteren live talkshow over MS & leefstijl

· leestijd 1 minuut Algemeen

Zwolle - MS Vereniging Nederland en Vogellanden, Centrum voor Revalidatie en Bijzondere Tandheelkunde, presenteren zaterdag 29 mei de live talkshow ‘Mooi Samen’. Een live talkshow over leefstijl en eigen regie in het leven met multiple sclerose (MS).

Effect van leefstijl op MS.

De talkshow ‘Mooi Samen’ wordt georganiseerd vanwege Wereld MS Dag 2021. Tijdens deze dag besteden MS-organisaties over de hele wereld aandacht aan MS. Helaas is deze chronische ziekte nog niet te genezen. Wel zijn er steeds meer behandelingen beschikbaar en wordt er meer bekend over leven met MS. Bijvoorbeeld over het belang van een gezonde leefstijl. Gezond eten, voldoende bewegen en mentaal fit blijven zijn manieren voor mensen met MS om zich beter te voelen. In de talkshow gaan verschillende sprekers in op de onderwerpen leefstijl en eigen regie in het leven met MS.


Ervaringsdeskundige als presentatrice

De show wordt gepresenteerd door Titia Hoogendoorn, actrice, video- en podcastmaker en auteur. 

Sprekers over leefstijl en eigen regie

In de talkshow komen diverse gasten uit verschillende vakgebieden aan het woord:

Dr. Esther Zeinstra, MS-neuroloog heeft het Isala MS centrum opgericht, dat zich op de locatie Meppel bevindt. Dr. Zeinstra introduceerde vorig jaar thuismonitoring voor MS-patiënten. Wat zijn de ervaringen hiermee?

Revalidatiearts dr. Annamarleen Karstenberg vertelt over medisch specialistische revalidatiebehandeling voor MS-patiënten in Vogellanden. In deze revalidatie staat de hulpvraag van de patiënt centraal, en daarmee ook de eigen regie.

Leefstijlcoach Harmpke ten Klooster en fysiotherapeut Corinna Behnke belichten het belang van leefstijl, beweging en voeding in het leven van mensen met MS.

Hermien Kosian, secretaris van MS Vereniging Nederland, vertelt over wat de vereniging kan betekenen voor mensen met MS.

Live meekijken en vragen stellen

Talkshow ‘Mooi Samen’ wordt live uitgezonden op het YouTubekanaal van MS Vereniging Nederland. Tijdens de uitzending kunnen kijkers via een live chat vragen stellen. 

De uitzending begint op zaterdag 29 mei om 10:30 uur op https://www.youtube.com/c/MSVerenigingNederland.

Afbeelding
Isala doet onderzoek naar Porfyrie: 'Soms lopen mensen jarenlang rond met ernstige klachten' Partnerbijdrages 15 uur geleden
Afbeelding
Zeeuwse rockband Racoon geeft extra optreden in Hedon Algemeen 18 uur geleden
Afbeelding
Meisje Djamila debuteert met kinderboek en zorgt voor lange rij bij Boekhandel Van der Velde Algemeen 19 uur geleden