Afbeelding

Stadkamer begint weer met cursus Digisterker

Algemeen

 Zwolle - Het doorgeven van een verhuizing aan de gemeente, of het aanvragen van een toeslag gaat tegenwoordig via internet. Ook over je belasting, kinderbijslag en pensioen kun je vrijwel alleen nog maar digitaal berichten ontvangen en versturen. Dat hoeft geen probleem te zijn als je weet wat je moet doen. De cursus Digisterker helpt daarbij, in september en oktober starten nieuwe cursussen. Opgeven kan nu al.  

De cursus bestaat uit drie dagdelen en wordt gegeven op donderdagochtenden 9 en 16 en 23 september van 10.00 tot 12.00 uur in Stadkamer Centrum aan de Zeven Alleetjes 1A. En op de donderdagochtenden 7, 14 en 28 oktober van 10.00 tot 12.00 uur, ook in Stadkamer Centrum aan de Zeven Alleetjes. Meedoen aan de cursus is gratis, voor het werkboek wordt 7,50 euro gevraagd. 

Iedereen die kan omgaan met de computer of laptop én een e-mailadres heeft, kan zich aanmelden. Dit kan door te bellen naar Stadkamer 038 - 4257284 of te mailen naar medialab@stadkamer.nl. Deelnemers hoeven geen lid van Stadkamer te zijn om mee te mogen doen aan de cursus. 

De cursus wordt gegeven in een coronaveilige omgeving; er wordt gebruik gemaakt van meekijkschermen en er wordt gewerkt met kleine groepen. De gemeente Zwolle organiseert in samenwerking met Stadkamer de cursus Digisterker om deelnemers te leren hoe ze veilig overheidsdiensten via internet moeten gebruiken. Daarnaast wordt er geholpen met het aanvragen van een DigiD: de digitale handtekening.