Afbeelding
Foto: Astrid Beuker (Natuur en Milieu Overijssel)

Maak je straat groen tijdens NLdoet

Algemeen

Zwolle - Op dinsdag 12 januari kunnen buren, buurttuinen en maatschappelijke initiatieven met ondersteuning van Groene Loper Zwolle een financiële aanvragen bij Het Oranje Fonds. Het gaat om maximaal 350 euro. 

Dat geld kunnen zij inzetten om tijdens NLdoet op vrijdag 12 en zaterdag 13 maart de omgeving te vergroenen, bijvoorbeeld met boomspiegels, geveltuinen, buurttuinen, een insectenhotel of fruitstruiken. 

Geïnteresseerden kunnen zich bij Groene Loper Zwolle aanmelden voor een digitale afspraak. Tijdens deze afspraak helpt Groene Loper Zwolle bij het invullen van de benodigde formulieren. Normaal kunnen alleen organisaties meedoen aan NLdoet, maar via de Groene Loper Zwolle kunnen ook buurtinitiatieven zonder rechtsvorm een aanvraag voor financiën doen.  

Het vergroenen van de leefomgeving heeft een positief effect op de gezondheid van mensen en draagt bij aan de leefbaarheid van de wijken. Groen zorgt voor droge(re) voeten na een flinke regenbui, biedt onderdak aan allerlei nuttige dieren en gaat opwarming van de stad tegen.

In Zwolle maken betrokken bewoners de buurt al samen groener, gezonder en prettiger. De Groene Loper Zwolle wil nog meer buren, bewonersinitiatieven en maatschappelijke organisaties daarvoor enthousiast maken. 

Een digitale afspraak maken kan via www.groeneloperzwolle.nl/NLdoet. Zij helpen dinsdag 12 januari tussen 16.00 en 21.00 uur met het invullen van de benodigde formulieren. Aanmelden op een ander moment kan ook.  Op www.groeneloperzwolle.nl/NLdoet staat welke gegevens nodig zijn bij de digitale afspraak.

Groene Loper Zwolle zet extra in op eetbaar groen tijdens NLdoet. Daarom is er een speciale aanbieding voor biologische fruitstruiken, zoals framboos, braam en bes. Initiatieven kunnen er voor kiezen deze fruitstruiken onderdeel te laten zijn van hun aanvraag.