Afbeelding
Foto: Eigen foto

Werkzoekenden kunnen met De Startbaan een baan vinden zonder te solliciteren

· leestijd 1 minuut Algemeen

ZWOLLE - De Startbaan is een initiatief van Werkcoöperatie De Middencirkel (een krachtenbundeling van BC Group en Regio Zwolle United) en TIEM in Zwolle. Het initiatief om heel laagdrempelig mensen aan een langdurige baan te helpen loopt sinds juni in Zwolle en wordt gesteund vanuit de gemeente Zwolle. 

Vanaf donderdag 7 oktober is er een wekelijkse inloopochtend in het buurthuis van sportpark ‘De Siggels’ bij voetbalvereniging S.V.I. aan de IJsselcentraleweg. Dat is elke donderdag tussen 10.00 en 12.00 uur. Vanuit het netwerk van zowel De Middencirkel als TIEM is een aantal werkgevers bereid gevonden om gezamenlijk dertig startbanen beschikbaar te stellen waarop werkzoekenden kunnen reageren via www.werkenzondersolliciteren.nl. Ze kunnen maximaal drie keuzes aangeven. 

Voorwaarden

Er zijn slechts twee voorwaarden, namelijk dat de werkzoekende twee jaar of langer een (gedeeltelijke) uitkering ontvangt en woonachtig is in de gemeente Zwolle. Na de controle op het voldoen aan die basisvoorwaarden wordt de kandidaat in contact gebracht met een coach die namens de betrokken werkgever verder met de kandidaat op weg gaat naar de startbaan bij de bewuste werkgever. De coaching blijft zolang nodig en wenselijk; de mate van behoefte aan coaching kan per kandidaat verschillen. Daar wordt in het vervolgtraject op basis van individuele behoefte aandacht aan geschonken. Alles met het doel een zo duurzaam mogelijke uitstroom uit de uitkeringssituatie te realiseren.

Oriëntatiefase

Met De Startbaan komt de werkzoekende, na het eerst doorlopen van een oriëntatiefase van een maand met behoud van uitkering, aansluitend meteen vanaf dag één daarna voor 28 uur per week in dienst bij De Middencirkel of TIEM in een jaarcontract voor 28 uur per week. Dat mag ook groeien naar meer uren, maar met die 28 uur zijn ze uit de uitkering, verwachten De Middencirkel en TIEM. Voor deelnemende werkgevers is het voordeel dat ze in het begin eventuele trainingsuren bij het uitleggen van de werkzaamheden niet gefactureerd krijgen, maar de werknemer aan de andere kant wél meteen 28 uur uitbetaald krijgt per week. Ná dat eerste jaarcontract kan het met een jaar worden verlengd, waarmee een ruime periode zekerheid op betaald werk binnen handbereik is gekomen van iedereen die er voor wil gaan. 

Kans

Het is volgens beide organisaties mooi om te zien dat er inmiddels diverse van dit soort initiatieven op de Nederlandse arbeidsmarkt zijn te vinden. “Het is inmiddels gebleken dat de laagdrempeligheid voor langdurig werkzoekenden een goede kans geeft op betaald werk voor de langere termijn.” Via www.werkenzondersolliciteren.nl worden inmiddels de eerste successen gevierd. De eerste mensen zijn inmiddels betaald aan de slag.

De banen zijn gevarieerd qua aanbod en bieden onder meer werkzaamheden in productie, logistiek en horeca. Er zijn nog banen vrij en De Startbaan ziet meer aanmeldingen graag tegemoet.