Afbeelding
Foto: SWZ

Holtenbroek krijgt 74 nieuwe huurappartementen

Algemeen

ZWOLLE - Dura Vermeer gaat voor woningcorporatie SWZ 74 appartementen bouwen voor de sociale - en middenhuur aan de Palestrinalaan in Holtenbroek. 

Er worden 36 appartementen gesloopt en daarvoor komen er 74 terug. Op de locatie aan de Palestrinalaan komen twee woongebouwen met elk vijf woonlagen. Eén woongebouw is voor sociale huur en de andere voor middenhuur. Dit betekent dat ook woningzoekenden die net te veel verdienen voor een sociale huurwoningen in aanmerking komen voor deze appartementen. 


Bij dit project is er, volgens SWZ, veel aandacht voor leefbaarheid en veiligheid. “Zo komen op de begane grond appartementen en een goed verlichte inpandige fietsenstalling met een glazen gevel wat een ruimtelijk en veilig gevoel met zich meebrengt. Er is veel groen rondom de gebouwen.” Dura Vermeer en SWZ zeggen hieraan samen met de wijkbewoners invulling aan te geven.

Planning

De woningcorporatie verwacht dat in het eerste kwartaal van 2022 wordt begonnen met de bouw. In de eerste helft van 2023 zijn de appartementen dan klaar. Deze worden allemaal op www.dewoningzoeker.nl aangeboden. Meer informatie over dit project, onder meer met afbeeldingen van hoe het eruit gaat zien, staan op www.swz.nl/palestrinalaan.