Afbeelding
Foto: BOERTIENFOTO

Zwolse nachtburgemeester in kunstzinnige flow, maar hangt eind oktober zijn ‘ambtsketting’ aan de wilgen

· leestijd 1 minuut Algemeen

ZWOLLE - ‘Goed goan’ is de naam van vol blond bier, ook de naam van een popgroep zingend in het dialect en een Twentse term voor een goed leven. In Zwolle hebben wij niet zo’n uitdrukking maar onze Zwolse Nachtburgemeester Jeroen van Doornik omschrijft zijn huidige status als een ‘kunstzinnige flow’; anders gezegd, het gaat goed met hem.

“Afgelopen week had ik bijna dagelijks een workshop. Ze weten mij te vinden. Ook de koerier, die kwam hier gisteren om een batterij aan schilderijen op te halen. Die workshops zijn een gevolg van mijn samenwerking met Kunsteducatie Nederland. Zij werken met scholen in Nederland en ik word daarbij gevraagd voor de workshops. Heel leuk”, aldus een enthousiast klinkende Van Doornik, die op 22 oktober aanstaande een speciale Herman Brood Workshop in het Brood museum geeft. De workshop duurt drie uur, is van 13.00 tot 16.00 uur en na afloop mogen deelnemers hun zelf gemaakte Brood mee naar huis nemen. Kosten van deze workshop, inclusief drankje en hapje, bedragen € 65,00 per persoon.

Afscheid

Over zijn functie van Nachtburgemeester, zegt Van Doornik: “nog eventjes want 29 oktober aanstaande wordt mijn laatste nacht in die functie. Dan ben ik acht jaar Nachtburgemeester geweest. In die periode heb ik mijn contacten met de lokale overheid en de politie weten te verstevigen. Heel erg belangrijk voor een Nachtburgemeester. Na verloop van tijd mocht ik zelfs Henk Jan tegen de toenmalige burgemeester Meijer zeggen.”

Over zijn opvolging heeft Rondje Swolle binnenkort een exclusief interview. Dan zal ook duidelijk worden of èn zo ja, wanneer het volgende Nachtburgemeesterscongres gehouden gaat worden. Hengelo schijnt daarvoor in de markt te zijn. Van Doornik: “Zwolle was de laatste keer, hoewel Woerden daarna zou plaatsvinden, maar vanwege organisatorische en financiële reden kon dat niet doorgaan. Het organiseren van een dergelijk congres neemt gewoon heel veel tijd in beslag. Dat kan ik mij goed herinneren van ons congres in Zwolle. Weliswaar twee dagen maar zelfs een dag is een tijdrovend proces.”

Info workshop Herman Brood 22 oktober 2022: www.hermanbroodmuseum.nl

Gerard Meijeringh

Afbeelding
Meisje Djamila debuteert met kinderboek en zorgt voor lange rij bij Boekhandel Van der Velde Algemeen 8 uur geleden
Wethouder Rots en gedeputeerde Dadema (l) nemen de fietsstraat in gebruik.
Fietsstraat Wijhe-Zwolle officieel geopend, maar zorgen over fietsveiligheid blijven Algemeen 9 uur geleden
Afbeelding
GMZ wil elk jaar bevrijdingsconcert brengen op de dag van de Zwolse bevrijding Algemeen 9 uur geleden