Afbeelding
Foto: Pedro Sluiter

VVD-Zwolle en PvdA: ‘Benut kansen natuurinclusief bouwen’

Algemeen

ZWOLLE –De VVD vindt dat elke Zwollenaar op elk moment in zijn of haar leven een fijn huis moet kunnen vinden. Want thuis is de plek waar je je prettig voelt. “Helaas wordt al twee jaar op rij het bouwdoel van duizend huizen niet gehaald. De verwachting is dat ook in 2023 de doelstelling niet wordt gehaald. Dit baart de VVD-Zwolle zorgen. Daarom heeft de partij, samen met de PvdA, maandag tijdens het raadsplein een motie ingediend.

In deze motie werd gevraag aan de raad om zich ‘uit te spreken dat natuurbehoud en woningbouw hand in hand kunnen gaan’. “Bouwen voor de mens, maar tegelijkertijd ook alle ruimte bieden voor planten en dieren”, aldus de VVD. 

VVD-woordvoerder Wonen Annemee van de Klundert: “Er zijn inmiddels een aantal prachtige voorbeelden in Nederland waar het natuur-inclusief ontwikkelen van een gebied bijdraagt aan het versterken van de natuur. De woonwijk is er als het ware te gast en gedraagt zich ook als zodanig”. Volgens de VVD is het mogelijk om door natuur-inclusief bouwen een gezonde- en aantrekkelijke habitat te creëren, die voor alle gebruikers een prettige leefomgeving biedt. 

Woordvoerder Ruimtelijke Ordening Regien Courtz: “Met natuur-inclusief bouwen, krijgt de natuur weer een plek in de stad. Goed voor biodiversiteit en klimaatadaptatie. En laten we eerlijk zijn, een mooie plek om te wonen voor zowel mens als dier is toch aantrekkelijker dan een stuk braakliggend weiland aan de rand van de stad!”

Gerard Meijeringh