Afbeelding
Foto: Eigen foto

Nationale Archeologiedagen met rondleidingenen speurtocht in ANNO Stadsmuseum Zwolle

Algemeen

ZWOLLE - Tijdens de Nationale Archeologiedagen op vrijdag 16 en zaterdag 17 juni is er van alles te beleven in ANNO Stadsmuseum Zwolle aan de Melkmarkt.

De archeoloog is tijdens de Nationale Archeologiedagen aanwezig in de ErfgoedHotspot om alle vragen over archeologie te beantwoorden. De ErfgoedHotspot is omringd met bijzondere archeologische artefacten die zijn gevonden in Zwolle.

In de ErfgoedHotspot worden archeologische artefacten onderzocht. Tijdens de Nationale Archeologiedagen mogen bezoekers ook zelf met deze objecten aan de slag.

Bezoekers doorlopen een interactieve speurtocht en ontdekken verschillende archeologische activiteiten. Deelnemers ontvangen na afloop een speciaal junior-archeoloog certificaat.

Er is ook aandacht voor het Hanzeverbond. Bezoekers maken kennis met personages die grote impact hebben gehad op Zwolle. Een speciaal gemaakte route leidt de bezoeker als een rode draad door het museum. Kosten zijn 7,50 euro voor de complete route door het museum.

Speciaal voor de Hanze tentoonstelling is een bingokaart gemaakt. Deze bingokaart staat vol met in het oog springende Hanze artefacten. Deelnemers ontvangen bij een volle bingokaart een speciale Hanze button.

De activiteiten zijn gratis te bezoeken op vrijdag 16 juni van 13.30 tot 17.00 uur en op 17 juni van 10.00 tot 17.00 uur. Alleen bij een bezoek aan het Drostenhuis wordt een entreeprijs gerekend van 7,50 euro.

De Nationale Archeologiedagen in ANNO Stadsmuseum Zwolle worden georganiseerd met medewerking van afdeling Erfgoed van de gemeente Zwolle.

Kijk voor meer informatie op anno.nl.

Afbeelding
Mezzosopraan Roza Herwig met Julius Backer door naar halve finale Internationaal Vocalisten Concours Ingezonden 16 uur geleden
Afbeelding
PEC Zwolle oogst bescheiden applaus, maar staat na duel tegen AZ wel met lege handen Sport 19 uur geleden
Afbeelding
Jungheimercafé blij met tweede seizoen Algemeen gisteren