Afbeelding
Foto: Aangeleverd

Opening Reizende Expositie over vrijwilligerswerk in Provinciehuis Overijssel

Algemeen

ZWOLLE - Gedeputeerde Roy de Witte (CDA) en Bianca Talen (manager ZwolleDoet!) hebben op een feestelijke manier de Reizende Expositie geopend in het provinciehuis. In de Reizende Expositie van ZwolleDoet! delen Zwolse vrijwilligers hun verhalen. Deze vrijwilligers zijn allemaal rond de pensioenleeftijd. Senioren vormen een groeiende groep mensen met een enorm potentieel aan kennis, ervaring en tijd. Bovendien kan vrijwilligerswerk hen ook heel veel brengen, zoals de Zwollenaren die hun verhalen delen in de expositie.

Vrijwilligers mogen gezien worden. Van Aart die zich inzet voor zijn voetbalclub tot Anja die knuffelt met varkens bij de kinderboerderij. Van John die alles weet over het Herman Brood museum tot Jan die voedselpakketten bezorgt bij mensen die het nodig hebben. Ieder hebben ze een eigen verhaal over waarom zij zo graag vrijwilligerswerk doen en waarom het zo waardevol is, zeker voor senioren. 

Bezoek de expositie Het bezoeken van de expositie kan tot en met 3 juli aan de Luttenbergstraat 2 in Zwolle. De foto’s zijn gemaakt door Anke Olthof. Sinds 7 december, de Dag van de Vrijwilliger, reist de expositie langs verschillende locaties in de stad. Meer informatie? Kijk op zwolledoet.nl/expositie.

Afbeelding

Gerard Meijeringh