Afbeelding
Foto: Aangeleverd

Internationaal geroemde Franse jazz-zangeres Cyrille Aimée geeft concert bij Hanze Art Station

· leestijd 1 minuut Algemeen

ZWOLLE- Zaterdag 26 augustus komt zangeres Cyrille Aimée samen met haar kwartet naar Hanze Art Station voor een concert. Aimée groeide op in Samois-sur-Seine (FR), de voormalige woonplaats van de legendarische Django Reinhardt, waar ze al vroeg betoverd werd door de gypsy jazz. Inmiddels wordt ze wereldwijd beschouwd als rising-star in de vocale jazz.

Cyrille Aimée
Het is een verhaal als uit een meisjesboek: de jonge Cyrille Aime´e glipte door het slaapkamerraam van haar ouderlijk huis in Samois-sur-Seine om zich te mengen onder de bezoekers van het jaarlijkse Django Reinhardt Festival die in haar woonplaats hun kampen hadden opgeslagen. Daar werd ze betoverd door de Sinti en Roma culturen en hun virtuoze muziekstijlen. Later ging ze zelf een zwervend muzikaal bestaan leiden. De destijds opgedane Hot Club-invloeden zijn nog steeds te horen in haar muziek.

Via de competitie van het Montreux Jazz Festival, waar ze in 2007 de eerste prijs won in de categorie vocalisten, belandde Cyrille uiteindelijk in de VS, waar ze inmiddels is uitgegroeid tot een ster in de vocale jazz. De Wall Street Journal noemde Cyrille “one of the most promising jazz singers of her generation.”

Ramon Brugman
Komend weekend biedt Hanze Art Station naast de allerbeste muziek nog veel meer. Chef, televisiemaker en buitenmens Ramon Brugman (de chef-kok met de baard) maakt graag met lokale producten iets buitengewoons. Als rasechte Hanzestad-inwoner van Harderwijk werd hij gelijk enthousiast over het thema Hanze.

Al kokend vertelt Ramon gepassioneerd over de gerechten die hij maakt tijdens drie live buitenkook sessies op Hanze Art Station. Daarnaast mag je ook zelf aan de slag. Tijdens de workshop Hanz Worst ga je samen met Ramon je eigen lunch klaarmaken: een broodje Hanze worst om van te watertanden. Met lokale producten natuurlijk. Zo komt de worst van slagerij Haverkort uit Assendorp bijvoorbeeld. Haverkort biedt diervriendelijk vlees afkomstig van kleinschalige familiebedrijven die oog hebben voor milieu en duurzaamheid.

Hanze Art Station
Deze zomer is Hanze Art Station ieder weekend (t/m 17 september 2023) dé plek om de urban sfeer van de Spoorzone te beleven. Tegen het decor van rijdende treinen en doorleefde industriegebouwen kunnen bezoekers en bewoners van de stad genieten van een gevarieerd aanbod aan kunst, muziek, dans, theater en film voor jong en oud. Meer informatie en tickets: www.hanzeartstation.nl/programma

Gerard Meijeringh