Meander Bigband
Meander Bigband Foto: Swollenaer

Optreden Meander Bigband op Devotie Festival

Algemeen Ingezonden

Op zondag 17 september treedt de Meander Bigband op, tussen 14.00 u en 16.00, voor de hoofdingang van het Thomas a Kempis College, tegenover de Rechtbank. De Bigband heeft net een geweldig optreden, op Monumentendag, achter de rug. Dat smaakt naar meer. Johan Cele, de Onderwijsrector van Zwolle in de Middeleeuwen, had al extra aandacht voor talent -en muzikale ontwikkeling van jongeren, in een gemeenschapsvorm. Zelf was Cele, naast rector, dirigent en organist. Albert Dam, de dirigent van de Meander Bigband, kan gerust de Johan Cele van deze tijd genoemd worden. 

Tijdens het optreden van de Bigband zijn er drie solisten met een gastoptreden nl. ; Silvan van den Boom op de saxofoon, Maikel Scheffer met zang, en Jonne Kleinjan op de trompet. In de korte pauze zullen Bert Jan van der Steeg en Chris Stegeman, de huidige tijd met zang en gitaar weergeven. Ze doen dat in het nedersaksisch, met twee nummers van Daniël Lohues. Taal en cultuur aan deze kant van de IJssel. Gratis entree, wel wordt een vrijwillige bijdrage op prijs gesteld.

Afbeelding
Schilderkwast brengt jonge mantelzorgers aan de praat Algemeen gisteren
Frame uit de film met Ilse Lenstra en Sijmen de Jong (r).
Korte film 'Niemand Weet' door Zwolse filmmakers wint groots bij 48 Hour Filmproject en gaat naar wereldfinale in Seattle Algemeen 18 mei, 13:41
Afbeelding
Broodje in de oven leidt tot rookontwikkeling in de Vechtstraat Algemeen 18 mei, 11:13